Om extra aandacht te vragen voor het behoud van de aarde, viert heel Nederland op woensdag 10 oktober De Dag van de Duurzaamheid. En natuurlijk doet Apeldoorn ook volop mee. Hieronder vind je een overzicht van de leukste activiteiten. 

Toffe workshops voor kinderen en jongeren bij Zwitsal

Bouw een kunstwerk van plastic afvalmateriaal, pimp vogelhuisjes met afvalmateriaal, doe mee met de Obstacle Run of ga dag duurzaamheid plasticaan de slag om een grote houten boom te maken van afvalhout:  het zijn maar een paar voorbeelden van de originele workshops die kinderen en jongeren woensdagmiddag 10 oktober kunnen volgen. Centraal punt is de grote hal in de Drieslag op het Zwitsalterrein: daar kun je zien waar de verschillende activiteiten te vinden zijn. Deze bijzondere duurzame middag duurt van 13:30 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

 

 

Kinderen onthullen bijzondere klimaatboodschap

Het Waterschap heeft afgelopen jaar de Raad van kinderen van het Waterschap gevraagd mee te denken over de klimaatverandering. Vervolgens hebben ze één van de ideeën van de kinderen uitgewerkt. Op 10 oktober komt de Raad van Kinderen van  het Waterschap naar het Marktplein om hun boodschap te onthullen. Wat die boodschap is? Dat blijft nog even een verrassing! De kinderen schrijven de boodschap namelijk met duurzame, onzichtbare verf. De boodschap is dus pas te zien als het regent… of er op een andere manier water op de verf komt. Kom woensdagmiddag rond 15:00 naar het Marktplein en ontdek hoe de kinderen op ludieke manier het eerste deel van hun belangrijke boodschap onthullen.

Laat je duurzaam verrassen tijdens het winkelen

dag van de duurzaamheidZowel bij winkelcentrum de Eglantier als in de binnenstad zetten winkels hun duurzame producten in de spotlights onder het motto ‘Laat je duurzaam verrassen.’ Zo ervaar je zelf dat duurzaamheid soms dichterbij is dan je denkt.

Wat kun je zelf doen?

Natuurlijk is er heel veel wat je zelf kunt doen om duurzamer te leven. Bezoek bijvoorbeeld eens een winkel van de Eerlijk Winkelen-route Apeldoorn. Al deze winkels verkopen producten of diensten die gemaakt zijn onder goede omstandigheden voor mens & milieu of dragen op een andere manier bij aan duurzaamheid. Een voorbeeld is de ReShare Store van het Leger des Heils.