Een schone leefomgeving behouden en tegelijkertijd maatschappelijke organisaties en verenigingen de mogelijkheid geven om de clubkas te spekken: het blijkt een gouden combinatie. Een groot aantal Apeldoornse verenigingen kwam afgelopen jaar in actie en zamelden samen een recordaantal blikjes en flesjes in: 1.124.652. 

Maar hoe gaat het dan in z’n werk? Nou, best simpel. Onder de noemer ‘GO€DBEZIG’ hielden 81 aangemelde maatschappelijke organisaties en verenigingen allemaal hun eigen, ‘geadopteerde’ gebied schoon. Elk opgeruimd blikje of flesje leverde €0,05 voor de clubkas op. Dat lijkt misschien niet veel, maar koploper Novitas (gymnastiek) zamelde maar liefst 44.069 blikjes en flesjes in. Ook zwemvereniging Aquapoldro, voetbalvereniging Groen-Wit’62, de Hunneruiters, Victoria Boys, De Sleppers en Vrienden Park van Zuidbroek vielen op door hun opvallende, ludieke en mooie acties.

Zo kan ook jouw vereniging meedoen

Lijkt dit je ook wel iets voor jouw vereniging of club? Dat komt goed uit, want iedere Apeldoornse vereniging of maatschappelijke organisatie kan meedoen. De GO€DBEZIG-actie is namelijk onderdeel van Apeldoorn Rein en duurt tot en met eind 2019. Als vereniging sluit je een overeenkomst met Heel Apeldoorn: het Rein-contract. Daarin spreek je samen met de gemeente af wat je gaat doen om Apeldoorn schoon te houden. Daarna ga je aan de slag om blikjes en flesjes in te zamelen, die je in kunt leveren op verschillende plekken in Apeldoorn. Als startbonus ontvangt je vereniging een bedrag van 250 euro. Daarnaast maakt je vereniging kans op een extra bonus. Hoe dat werkt, lees je hier.

Wil je meer weten of je aanmelden? Mail dan je naam, de naam van de vereniging en je contactgegevens naar Heel Apeldoorn Rein. Zij nemen binnen een week contact met je op.