Het vele groen, de kindvriendelijke omgeving, goede voorzieningen en natuurlijk de centrale ligging in Nederland: er zijn genoeg redenen om Apeldoorn als woonplaats te kiezen. Denk je erover om naar Apeldoorn te verhuizen? Lees dan vooral het laatste nieuws op het gebied van wonen in Apeldoorn.

Uit gegevens van Funda en het Kadaster concludeerde de gemeente Apeldoorn recent dat het aantal woningen dat in Apeldoorn te koop staat, blijft dalen. Dat geldt vooral voor woningen in de laagste prijscategorieën: tot 175.000 euro. Maar geen nood: want ondanks de krapte staan er nog genoeg mooie huizen te koop in Apeldoorn!

Goed draaiende koopmarkt

Dat de woningmarkt de afgelopen jaren is aangetrokken, is uitgebreid in het nieuws geweest. Die trend werkt ook door in Apeldoorn. Net als in 2016 en 2017 lukt het woningverkopers namelijk ook dit jaar goed om hun Apeldoornse woning te verkopen. De verwachting is dat ruim 2000 woningen dit jaar van eigenaar zijn gewisseld. Zo’n 30 procent van alle aankopen komt op naam van mensen die voor het eerst een huis kopen.

Nieuwbouw

Zoals je hierboven las, blijft het aantal woningen dat in Apeldoorn te koop staat, dalen. Om de verhouding tussen vraag en aanbod gezonder te maken, pleiten makelaars al lange tijd voor nieuwbouw. Alleen al in de eerste negen maanden van dit jaar zijn er in Apeldoorn ruim 700 nieuwbouwwoningen opgeleverd. Deze nieuwbouwwoningen staan met name in Zuidbroek, Zonnehoeve en Apeldoorn-Zuid. Daarnaast zijn ook leegstaande kantoorpanden omgevormd tot woningen. Benieuwd wat de plannen zijn om het gebied van nieuwbouw? Hier zie je welke nieuwbouwprojecten er in Apeldoorn zijn.