Wil jij een tiny forest in je buurt?

Een Tiny Forest is een minibos ter grootte van een tennisbaan, midden in de stad. In 2019 komen er in Apeldoorn drie Tiny Forests bij. Weet jij een fijne plek voor een tiny forest in je buurt? En wil jij het minibos aanplanten én verzorgen?

Wat is een tiny forest?

Een tiny forest is een inheems bos van 250 tot 400 m². Dit bos is een prettige plek voor insecten, vogels, kleine zoogdieren én mensen. Buurtbewoners ontmoeten elkaar in deze groene en gezonde plek in de buurt. Kinderen krijgen les in het buitenlokaal dat er naast wordt aangelegd.

Bijzonder stukje natuur

De komende weken gaan de gemeente en IVN Natuureducatie op zoek naar scholen en buurtbewoners die enthousiast worden van het idee en die een geschikte locatie weten. Samen met de buurt, leerlingen en de gemeente verzorgen en planten zij de tiny forest.

Meld je aan

Je kan je, ook als buurt of als school, tot en met 4 mei 2019 aanmelden om een bijzonder stukje natuur in je buurt te helpen realiseren. De gemeente kiest uit alle aanmeldingen de drie meest geschikte locaties. Eind mei worden de drie locaties voor de tiny forests bekend gemaakt.

Bos in een woonwijk

Volgens wethouder Mark Sandmann is meer groen in de stad in meerdere opzichten goed: “De verschillende soorten bomen trekken insecten en vogels aan. Ook krijgen kinderen de kans om de natuur in de buurt te ontdekken en daarover te leren. En een bos in een woonwijk zorgt voor een schonere lucht, voor verkoeling in de zomer, en het kan een opslagplek voor regenwater zijn.”

Meer informatie >>