Apeldoorn is een rijke stad als het om creatieve en enthousiaste ondernemers gaat. Tussen al die hardwerkende ondernemers zitten ook veel zakenvrouwen. Ken jij een zakenvrouw uit Apeldoorn of andere steden in de omgeving Stedendriehoek die het verdient om in het zonnetje te staan? Nomineer haar dan voor de verkiezing ‘Zakenvrouw Stedendriehoek 2019’.

De verkiezing is een initiatief van FEM! Netwerk, het vrouwennetwerk van de Stedendriehoek. Zij organiseren de verkiezing dit jaar voor de derde keer. “Het eerste jaar organiseerden we de verkiezing vooral om naamsbekendheid voor FEM! te creëeren. We wisten dat er veel zakenvrouwen in de Stedendriehoek werken, maar ze wisten ons netwerk nog niet zo te vinden”, vertelt mede-initatiefnemer Ilona de Haan. “Maar na die eerste keer kregen we zoveel positieve reacties, dat we besloten om het jaarlijks te laten terugkeren.” En met succes, want vorig jaar brachten meer dan 10.000 mensen hun stem uit op één van de genomineerden.

Elke zakenvrouw kan meedoen

Beginnende ondernemers of door de wol geverfde zakenvrouwen: je mag iedereen nomineren. Zolang het maar vrouwelijke ondernemers (18+) zijn die in de Stedendriehoek wonen en werken. Voor de duidelijkheid: de Stedendriehoek omvat Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen.

Dit zijn de categoriën

Je kunt jouw favoriet nomineren voor één van de volgende zes categoriën:

Young Talent
Is jouw genomineerde zakenvrouw net gestart als ondernemer (0-1 jaar). Nomineer haar dan in de categorie young talent.

Creative Brain
Fotograaf, blogger, vormgever, kunstenares? Werkt jouw genomineerde zakenvrouw grotendeels alleen met de rechterhelft van haar brein? Nomineer haar dan in de categorie creative brain.

Local Wonder Woman
De local wonder woman heeft een ideële overtuiging, is altijd bezig met het verbeteren van haar omgeving. Met haar hands on-mentaliteit zorgt zij voor het maatschappelijke welzijn van de Stedendriehoek. De local wonder woman is actief bij een goed doel, stichting, vereniging, innovatiefonds, vrijwilligersnetwerk of ‘groen’ bedrijf.

National Wonder Woman
De grenzen van deze zakenvrouw reiken verder dan de Stedendriehoek. Zij heeft zich nationaal bewezen met haar leidinggevende skills of onderneming. Is Nederland is een stuk succesvoller dankzij deze vrouw? Nomineer haar dan voor deze categorie.

Power Woman
Deze zakenvrouw geeft leiding aan een succesvol team. Weet evenwichtig om te gaan met haar sociale en zakelijke skills. Haar inzet en passie zijn aanstekelijk. Nomineer haar voor deze categorie en zorg ervoor dat ze even stil staat en trots mag zijn op haar team of bedrijf.

Independent Woman
It’s not lonely at the top. Deze zakenvrouw is zelfstandig en succesvol zonder personeel. Nomineer haar dan in de categorie independent woman.

Nomineren doe je zo

“Inmiddels zijn er al zo’n dertig nominaties binnen”, weet de Haan. Maar geen nood, want nomineren kan nog tot eind februari. Nadat alle genomineerden bekend zijn, kun je stemmen op jouw favoriet. “We weten de precieze datum nog niet, maar de verkiezingsavond vindt waarschijnlijk eind maart plaats”, licht De Haan toe. “Tot die tijd heb je dus de mogelijkheid om je stem uit te brengen.” Naast de publieksstemmen, bepaalt het oordeel van de vakjury wie er met de titels én mooie prijzen naar huis gaan.

Denk en doe mee

Op dit moment is FEM! nog op zoek naar een geschikte locatie voor de verkiezingsavond. Weet jij een mooie locatie in de Stedendriehoek? Neem dan even contact op met FEM! Ook bedrijven die deze verkiezing willen sponsoren, kunnen contact opnemen met FEM!

 

In beeld: De winnaars van vorig jaar (beeld: FEM!)