Ben je werkzoekende en wil je graag aan de slag in de zorg? Of werk je al jaren in de zorg, maar ben je nieuwsgierig naar nieuwe carrièrekansen in Apeldoorn en omgeving? Kom dan ontdekken wat jouw mogelijkheden zijn tijdens de zorgbanenmarkt op donderdag 14 maart bij Omnisport. De banenmarkt duurt van 11.00 tot 16.00 uur. 

Tijdens de zorgbanenmarkt maak je kennis met elf verschillende zorginstellingen uit Apeldoorn en omgeving, waaronder Gelre Ziekenhuizen, stichting De Passerel, Stimenz en Zorggroep Apeldoorn en omstreken. Mbo-opleider Aventus en de aanwezige zorginstellingen tekenen samen voor de organisatie.

Groei zorgbanen in Apeldoorn en omgeving

Reden om deze specifieke banenmarkt te organiseren, is de grote vraag naar mensen die in de zorg willen werken. “De banengroei in de zorg zet flink door in onze regio”, laat Aventus in een persbericht weten. “Er zijn veel mensen nodig in de thuiszorg, verpleging en verpleging. Daarom zijn er steeeds meer kansen en mogelijkheden voor bij-en omscholing.”
Voor deze banenmarkt richten de initiatiefnemers zich met name op werkzoekenden, zij-instromers en carrièreswitchers.

Passende opleiding

Opleider Aventus ziet de banengroei in de zorg ook terug in het aantal aanmeldingen van studenten dat zich inschrijft voor een opleiding in de zorg. Zo meldden zich afgelopen februari 17,4 % meer studenten aan voor een studie als verpleegkundige of verzorgende. Het gaat dan om het zogenoemde ‘Werken en Leren’: studenten volgen hun opleiding in deeltijd en werken tegelijkertijd bij één van de zorginstellingen in onze regio. Een belangrijke samenwerking, vindt Berry Lodder, sectordirecteur bij Aventus. “De uitdaging om de zorginstellingen voldoende en goed opgeleid personeel te bieden, is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van onderwijs en het werkveld. Voor Aventus is daarom de intensieve en nauwe samenwerking met de zorginstellingen in de regio van groot belang. Kom langs op 14 maart, we denken graag met je mee over een passend opleidingstraject.”

Meer weten?

Wil je weten welke zorginstellingen er precies meedoen? Op Apeldoorn zorgt voor welzijn vind je alle deelnemers en andere praktische informatie.