Weekendschool Kids College Apeldoorn houdt op zondag 7 april een open dag!

Kids College Apeldoorn (KCA) opent zondag 7 april de deuren. Tijdens de jaarlijkse open dag kan iedereen tussen 14.00 en 15.30 uur op een actieve manier kennis maken met het programma van de weekendschool.

Nieuwsgierige kids

Kids College Apeldoorn is de weekendschool voor nieuwsgierige kinderen die op zondagmiddag een boeiende wereld in willen duiken. Een wereld waar zij als gevolg van hun thuissituatie niet zo snel mee in aanraking komen. Tijdens 24 lessen per jaar ontdekken zij het werkterrein van gepassioneerde Apeldoornse professionals en krijgen de leerlingen inzicht in hun eigen talenten en interesses.

Actief programma voor en door kinderen

De lessen van Kids College Apeldoorn kenmerken zich door onderzoekend en ervarend leren. Zondag 7 april dagen de kinderen van KCA bezoekers uit om ook mee te doen met diverse opdrachten. Zo kunnen zij een winkelcentrum bouwen als architect, aan de slag als archeoloog, of ontdekken wat een fysiotherapeut, kok of taalwetenschapper allemaal doet. Ontdekken staat centraal!

Lesprogramma’s

Er zullen vrijwilligers aanwezig zijn om ouders, kinderen en overige geïnteresseerden in te lichten over de inhoud van de lesprogramma’s van komend schooljaar. Kids College Apeldoorn is opgebouwd uit drie leerjaren. Staat bij Groep 1 het ontdekken centraal, in leerjaar 2 zullen de kinderen meer onderzoekend bezig zijn. In het derde en afsluitende jaar lopen de leerlingen stage, waarbinnen hun persoonlijke leervraag centraal staat en ze de kruiwagens krijgen om verder te komen in een werkveld dat hen past.

Adres: Deventerstraat 54