Overzicht gestelde vragen

Onze cityhosts weten bijna alles over wonen, werken, ondernemen en vrije tijd in Apeldoorn!

Hieronder zie je alle vragen die tot op heden zijn gesteld. Als je wilt kun je ze filteren op categorie. Kun je het antwoord op jouw vraag niet vinden? Stel hem dan onderaan deze pagina.

Ondernemen

Ik heb een IT-bedrijf. Geef me één argument waarom ik naar Apeldoorn moet verhuizen.

Ik heb niet één maar een hele reeks argumenten voor je.

Zoals je weet zorgt een concentratie van relevante bedrijven voor een snellere overdracht van kennis en ideeën. Zogenaamde ‘kennis spillover’.

Steden en regio’s met een hoge concentratie bedrijven en hoogopgeleide inwoners profiteren van een hogere productiviteit, hogere consumptie en meer economische dynamiek.

Ik hoor je denken dan kan ik beter naar de Randstad gaan! Bedenk echter wel hoe groter een (Rand)stad, hoe hoger de huurprijzen voor kantoren, lonen voor werknemers en hoe langer de files. Om nog maar te zwijgen van schaalnadelen als milieuvervuiling, criminaliteit en andere leefbaarheidsproblemen.

Het is voor IT-ondernemers dus belangrijk om een zorgvuldige afweging te maken: op welke plek heb ik het minste last van schaalnadelen, maar profiteer ik het meest van schaalvoordelen, zoals die van ‘kennis spillover’? Ik denk dat dat Apeldoorn is. Maar je kunt dat beter zelf beoordelen aan de hand van deze links:

Beantwoord door Cityhost Ralph, Ondernemen Lees verder
Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.