Mooi nieuws voor iedereen die meer ‘reuring’ op het Apeldoorns Kanaal een warm hart toedraagt: bestuurders van Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Rheden, het Waterschap Vallei en Veluwe en de provincie Gelderland tekenden onlangs de samenwerkingsovereenkomst ‘Beleef het Apeldoorns Kanaal.’ 

Met het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst laten de betrokken partijen zien dat ze allemaal hetzelfde doel nastreven: meer projecten realiseren op het gebied van beleving, bewegen, genieten en waterpret op het Apeldoorns Kanaal.

Meer reuring

“Het Apeldoorns kanaal biedt ontzettend veel kansen en mogelijkheden op het gebied van recreatie en toerisme, voor zowel onze eigen inwoners als bezoekers van onze mooie regio”, vertelt Wim Willems enthousiast. Naast wethouder van de gemeente Apeldoorn is hij ook voorzitter van de stuurgroep ‘Beleef het Apeldoorns Kanaal.’

Kanaalweek

De samenwerkingsovereenkomst sluit aan op het werk van diverse werkgroepen die al een tijdje actief zijn rondom het kanaal, zoals de stichting Beleef het Kanaal en een onderhoudswerkgroep. Zo leerde fervent zeiler Guus in ’t Veld de jeugd afgelopen zomer al de fijne kneepjes van het zeilen tijdens de Kanaalweek in Apeldoorn. Als het aan Willems ligt, volgen er meer van dat soort initiatieven. “Dat we met elkaar meer reuring langs het kanaal gaan stimuleren, past goed bij onze ambities op dat vlak. Ik ben ervan overtuigd dat we samen projecten gaan realiseren waar inwoners en bezoekers heel blij mee zijn.”

Projecten

Op de agenda staan inmiddels al verschillende projecten, waaronder het omvormen van een voormalige busbaan tot recreatief park langs het kanaal in Apeldoorn. De provincie Gelderland heeft voor de komende jaren een subsidie van 2,7 miljoen euro beschikbaar gesteld, waarmee ze initiatiefnemers wil ondersteunen bij de uitvoering van hun project. Het geld is beschikbaar voor cofinanciering tot maximaal 50 procent van de kosten van een project. Gemeenten en andere initiatiefnemers betalen de rest zelf.

 

Beeld: Rob Voss