Goed nieuws voor twee ambtenaren van de gemeente Apeldoorn: zij maken deel uit van de top-100 beste ambtenaren van Nederland. Daarmee zijn ze in de race voor de landelijke titel ‘Beste ambtenaar van 2018’.  

Het gaat om Hans Tilstra en Michiel Bruins. Tilstra is werkzaam als applicatiebeheerder, Bruins werkt als eenheidsmanager Beheer en Onderhoud.

Dit is de reden waarom zij genomineerden zijn

Doel van de wedstrijd is om ambtenaren in de schijnwerpers te zetten die een excellente prestatie hebben geleverd en zo zo een voorbeeld zijn voor anderen. Maar waarom zijn juist zij genomineerd door hun collega’s? ‘Hans weet hoe hij zijn eigen lijn moet volgen en gaat niet mee in de grote stroom. Kritisch, opbouwend, proactief en sociaal zijn sleutelwoorden voor hem’, staat op de site van organisatie Publiek Denken. Ook voor Bruins zijn er mooie complimenten weggelegd: ‘Michiel geeft nu ruim een jaar leiding aan de eenheid Beheer en Onderhoud. Hij doet dit met flair en oog voor de menselijke kant. De stap vanuit Jeugd, Zorg en Welzijn naar de buitendienst is best groot. Hij heeft zich de materie en problematiek snel eigen gemaakt en verdient respect en waardering’. Ze gaan de strijd aan met onder andere collega’s van andere provincies, werknemers van het ministerie of bij de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Stemmen kan t/m 31 oktober

Of één van de Apeldoorners ervandoor gaat met de titel, is nog even afwachten. Tot en met 31 oktober 18.00 uur kan iedereen hier zijn of haar stem uitbrengen of via Facebook en Twitter met #PDTop100 gevolgd door de naam van de ambtenaar waar je op stemt. Op 13 december wordt tijdens een feestelijke uitreiking bekend gemaakt wie ‘Beste Ambtenaar 2018‘ is en wie er met de Publieksprijs vandoor gaat.