Rabobank Apeldoorn en omgeving heeft per 1 januari een nieuwe directievoorzitter. Sjoerd Scholte neemt het stokje over van Barry van de Lagemaat, die als directievoorzitter van Rabobank Ijsseldelta aan de slag gaat.

Verbinder

Een enthousiaste, energieke man en coöperatieve bankier. Zo typeert Bas Hidding, voorzitter van de raad van commissarissen van Rabobank Apeldoorn de nieuwe directievoorzitter. “Hij heeft veel oog voor klanten en medewerkers van de bank. Daarnaast is hij een betrokken netwerker en goede verbinder naar onze samenleving in de regio Apeldoorn.”

Ervaren

Het is niet de eerste keer dat Scholte de functie van directievoorzitter op zich neemt: de afgelopen 4,5 jaar werkte hij als directievoorzitter van Rabobank Assen en Noord-Drenthe. Voor die tijd vervulde hij bij verschillende Rabobanken de rol van directeur bedrijven.

Dynamiek

De keuze voor Apeldoorn is een bewuste keuze van Scholte: “In de regio Apeldoorn krijg ik te maken met de dynamiek van een grote bank met een uitdagend werkgebied. Door mijn woonplaats Zwolle beschik ik over een natuurlijk, maatschappelijk en uitstekend zakelijk netwerk in de regio. Zo hoop ik een positieve bijdrage te leveren aan de lokale omgeving. Ik zie er ontzettend naar uit om met klanten, leden, stakeholders en collega’s aan de slag te gaan om de organisatie en dienstverlening verder te ontwikkelen.”

 

Beeld: Rabobank