Een goed begin van het nieuwe jaar voor het Apeldoornse Remeha: het internationale bedrijf neemt Techneco – een Nederlandse specialist in waterpompen – over. 

Dat laat Remeha in een persbericht weten. Remeha staat bekend om duurzame, innovatieve en slimme klimaat- en warmteoplossingen. Zo verwarmt het Apeldoornse bedrijf meer dan 2 miljoen huizen in Nederland en is het marktleider in de utiliteitssector.

Verduurzamen

Remeha wil graag duurzame binnen-klimaatoplossingen haalbaar en betaalbaar maken, om zo belangrijke stappen te zetten naar een CO2-neutrale samenleving. Warmtepompen passen in dat plaatje. “De komende jaren dringen we het gebruik van fossiele brandstoffen steeds verder terug”, vertelt Arthur van Schayk, algemeen directeur van Remeha B.V. “Voor die verduurzamingsroute ontwikkelen wij passende oplossingen en daarvoor hebben we een uitgebreid productportfolio nodig. Met de producten en de kennis van Techneco voegen we een innovatief en zeer compleet pakket toe aan onze duurzaamheidsconcepten.” Samen bouwen ze aan martkleidende positie in de warmtepompenmarkt.

Groeien

Het Delftse Techneco is 23 jaar geleden opgericht en specialist op het gebied van warmtepompen in Nederland. “De afgelopen jaren is Techneco bijzonder snel gegroeid”, legt Pieter van Alphen uit. Hij is oprichter en algemeen directeur van het Delftse bedrijf. “Een sterk merk als Remeha biedt de beste mogelijkheden om verder te bouwen aan onze visie: een Nederland met enkel duurzame energiesystemen.” Voorlopig blijft Techneco als zelfstandige dochteronderneming van Remeha in de markt actief.

 

Beeld: Remeha
De achterste rij van links naar rechts: Niels van Alphen, Frank van Alphen en Arthur van Schayk (algemeen directeur Remeha). Voorste rij van links naar rechts: Pieter van Alphen (algemeen directeur Techneco), Carolina Wielinga en Caroline van Alphen.