Paleis Het Loo biedt met Garden Cafés een platform voor klimaatdiscussies

Paleis Het Loo biedt tijdens de September Tuinmaand met de Garden Cafés een podium voor klimaatdiscussies met interessante sprekers die hier raakvlak mee hebben. Aanleiding zijn de vier imposante eigentijdse sculpturen ontworpen door architect Daniel Libeskind. Hij maakt een krachtig statement over de invloed van de mens op de natuur, die leidt tot onomkeerbare klimaatveranderingen met ingrijpende gevolgen.

 The Garden of Earthly Worries

In de tuinen van Paleis Het Loo zijn sinds april van dit jaar vier sculpturen te zien van de Pools-Amerikaanse architect Daniel Libeskind. De sculpturen, met als titel ‘The Garden of Earthly Worries’, symboliseren de elementen ozon, lachgas, methaan en koolstofdioxide. Met deze sculpturen maakt Libeskind een krachtig statement over de invloed van de mens op de natuur.

Garden Cafés

De Garden Cafés zijn iedere donderdagmiddag in september van 13.00 – 16.45 uur met steeds een ander thema en sprekers waarbij ruimte is om de dialoog aan te gaan.

5 september: Hoezo, klimaatprobleem?
Met als sprekers Prof.dr. Gerard van der Steenhoven (directeur KNMI & hoogleraar Universiteit Twente, met een globale uitleg klimaatproblematiek), Dr. Ko van Huissteden (Vrije Universiteit Amsterdam, over het smelten van toendra’s in Siberië) en Dr. Heleen de Coninck (Universiteit van Nijmegen, medeauteur laatste klimaatrapport, wat kunnen we doen?).

12 september: Daniel Libeskind, een maatschappelijk betrokken architect.
Met de rijksbouwmeester, Floris Alkemade.

19 september: De paradijselijke tuin.
Met als sprekers Dr. Annemarieke Willemsen (conservator RMO leiden, over de paradijselijke tuin in de Middeleeuwen), Prof. dr. Joop Schaminee (Universiteit Wageningen & Nijmegen, wat is de paradijselijke tuin?) en Paleis Het Loo Conservator Tuinen Dr. Renske Ek (de paradijselijke tuin in de 17e eeuw).

26 september: Groene oplossingen voor het klimaatprobleem?
Met als sprekers Bas van de Riet (onderzoeksbureau B-ware, rol van veengebieden), Prof. dr Hans Cornelissen (Vrije Universiteit Amsterdam, opslag van CO2 in bomen).

Paleis Het Loo Conservator Tuinen Renske Ek is erg blij dat er zo veel deskundige en goede sprekers bereid zijn om aan de Garden Cafés mee te werken: “Daniel Libeskind heeft met zijn presentatie op Paleis Het Loo de aanzet gegeven om de dialoog over het klimaatprobleem – en gerelateerde thema’s – met onze bezoekers aan te gaan. Paleis Het Loo wordt momenteel vernieuwd en bij het vernieuwde paleis hoort ook een nieuwe manier van werken met de koppeling aan relevante maatschappelijke thema’s. Wij zijn er trots op met de Garden Cafés een platform te kunnen bieden voor de klimaatdiscussies.”

Opgeven

Deelname is gratis met een geldig toegangsbewijs voor Paleis Het Loo.
Opgeven kan via deze link.