Het meer dan honderd jaar oude familiebedrijf BIA komt naar Apeldoorn toe. Het van oorsprong Belgische bedrijf start binnenkort met de bouw van het Nederlandse hoofdkantoor en een werkplaats op het bedrijventerrein van Apeldoorn-Noord. 

Met de keuze voor Apeldoorn hoopt de BIA Group de komende jaar flink door te kunnen groeien en bij de drie grootste spelers in de Nederlandse markt te horen. Momenteel is BIA actief in 27 landen en staan er zo’n 1.300 medewerkers op de loonlijst. Op het bedrijventerrein in Apeldoorn-Noord krijgen ze een 1.400 m2 grote werkplaats tot hun beschikking.

Dit doen ze

Maar wat doet BIA precies? Je ziet ’t in onderstaande filmpje:

Hierom kiezen ze voor Apeldoorn

Voor de BIA Group is de verhuizing naar Apeldoorn best een grote stap: ze waren namelijk maar liefst bijna vijftig (!) jaar gevestigd in Zutphen. “Toen we hier kwamen was Zutphen centraal, in een periode dat veel per trein werd vervoerd. Nu is Zutphen echter een plaats die ver van de snelweg ligt”, liet de Nederlandse directeur Patrick Schothuis eerder aan De Stentor weten. Apeldoorn ligt op het kruispunt van de snelwegen A1 en A50 en is daarmee wél een ideale vestigingslocatie. Daarnaast wil het bedrijf de medewerkers in Zutphen tegemoet komen door binnen een straal van 25 kilometer te verhuizen.

Hoog aanbod aan technisch personeel

Maar naast de ligging is er nog een belangrijk argument voor BIA: de beschikbaarheid van technisch personeel in Apeldoorn en omgeving. “Sleutelende handjes zijn een groot pluspunt in deze regio. Het vinden van goede arbeidskrachten wordt steeds moeilijker”, vertelt hij aan De Stentor.

Schop in de grond

Naar alle waarschijnlijkheid gaat eind deze maand de schop in de grond. Uiterlijk 1 januari 2020 moet het gloednieuwe pand in gebruik zijn.