De mooiste werken van Apeldoornse kunstenaars samengevat in één tentoonstelling: dat is 055: Apeldoorn Art. Of het nou gaat om landschapsschilderkunst, documentairefotografie of abtracte composities: alle technieken, materialen en onderwerpen zijn vertegenwoordigd. 

Voor 055: Apeldoorn Art zijn alle in Apeldoorn wonende en/of werkende kunstenaars uitgenodigd om maximaal twee recente werken in te sturen voor de tentoonstelling. Dat heeft CODA geweten! Ruim 70 kunstenaars gaven gehoor aan de oproep om recent werk (gemaakt in 2017 of 2018) tentoon te stellen.

Van Reekum Cultuurprijs

CODA organiseert 055: Apeldoorn Art al voor de vijfde keer, maar dit jaar is wel iets nieuws: exposerend kunstenaars maken met hun inzending namelijk kans op de Van Reekum Cultuurprijs. Uit alle inzendingen nomineert de jury drie kunstenaars en vraagt hen in een plan te beschrijven hoe zij de prijs willen besteden in het kader van hun ontwikkeling als kunstenaars. Uit deze drie inzendingen kiest de jury de winnaar, die er met een geldbedrag van € 10.000,- vandoor gaat. Daarnaast exposeert hij of zij met meerdere werken in de volgende editie van 055: Apeldoorn Art en neemt zitting in de jury. van De Van Reekumprijs. Deze prijs wordt één keer in de twee jaar uitgereikt.

Kom kijken

De tentoonstelling is nog te zien tot en met 9 december in het CODA Museum.