Stimuleren aandacht voor duurzame producten

De aandacht voor duurzaamheid en het assortiment duurzame producten groeit. Steeds meer consumenten willen duurzaam/biologisch winkelen maar weten soms niet waar deze producten te verkrijgen zijn. Eerlijk Winkelen maakt de consument hier wegwijs in. Zo ook in Apeldoorn.

In Apeldoorn zijn 34 winkels in het bezit van het EerlijkWinkelen Keurmerk.

Winkels met dit keurmerk bieden producten die gemaakt zijn met respect voor de mens, natuur, milieu en/of tweedehands zijn. Deze zijn onder te verdelen in de categorieën: Biologisch, Duurzaam, Fair Trade en Overig.

De 35 winkels in Apeldoorn vormen een EerlijkWinkelen route. De route is te vinden op de website van Eerlijk Winkelen maar er is ook een app te downloaden in de appstores van Apple en Google Play. In de app is ook een routebeschrijving te vinden die je langs de winkels leidt.

route Eerlijk Winkelen - Gewoon in Apeldoorn       Wereldwinkel in Eerlijk Winkelen app - Gewoon in Apeldoorn

Ook op sociale media is informatie over EerlijkWinkelen Apeldoorn te vinden.

Facebook en Instagram

Op Facebook en Instagram worden de winkels in het zonnetje gezet. Producten en diensten worden extra onder de aandacht gebracht. Elke week wordt een winkel uitgelicht op Facebook in de rubriek ‘Eerlijke winkel van de week’. Daarnaast worden er elke week meerdere leuke feitjes, weetjes en acties geplaatst. Zo houden we de consument makkelijk op de hoogte van de leukste nieuwtjes.

In de afgelopen maanden zijn er ruim 100 volgers bijgekomen op Facebook. Een stijging van 155 procent. Het bereik van de berichten die geplaatst worden is meer dan verdubbeld.

EerlijkWinkelen Apeldoorn is met hulp van Apeldoorn Marketing net begonnen met een Instagram pagina, deze heeft op het moment 73 volgers. Op de Instagram pagina worden producten uitgelicht van verschillende producten uit de eerlijke winkels. Daarnaast worden er foto’s geplaatst van de locaties van ondernemingen, zo zie je precies hoe ze te werk gaan.

Apeldoorn Marketing verzorgt de marketing voor de Stichting EerlijkWinkelen, leuk als jullie ook de Facebook en Instagram accounts willen volgen!