The Dutch 750. Dat is de naam van het nieuwe wielerevent dat in het laatste weekend van augustus van start gaat. Tijdens deze driedaagse fiets je in totaal – alleen of in een team – 750 kilometer door het prachtige Gelderse landschap, waaronder Apeldoorn. Daarmee zamel je geld in voor twee goede doelen: Stichting Make-A-Wish Nederland en Support Casper.  

Of je nou een beginnende fietser bent of dagelijks door de bossen racet: iedereen kan meedoen. Dagelijks zijn er twee etappes te verrijden: ’s ochtends 125 kilometer en ’s middags 125 kilometer. Een team bestaat uit maximaal zes renners. Ben je met z’n zessen, dan rijdt dus elke ochtend en middag één van je teamgenoten de etappe.

Inzamelen

Het is de bedoeling dat je alleen of met je team een bedrag inzamelt van minimaal 5.000 euro. Die sponsorgelden komen ten goede aan het vervullen van wensen van ernstige zieke kinderen en onderzoek naar alvleesklierkanker. Eventueel kun je zelf een (CBF-erkend) derde goed doel kiezen.

De etappes

Hoe de etappes precies gaan lopen, is nog niet bekend. Wat wel bekend is, is dat de renners in ieder geval de gemeente Apeldoorn, Ede en Arnhem aandoen. De organisatie van de tocht is in handen van Libéma Profcycling. Oud-profrenners Maarten Tjallingii en Studio Sport-presentator Sjoerd van Ramshort zijn ambassadeurs van dit nieuwe event.

Meer informatie

Wil je je als bedrijf aan dit event verbinden of meer informatie? Mail dan naar de organisatie of bezoek de website.