Leer alles over Google tijdens de Digitale Werkplaats on tour in Apeldoorn!

Alle geheimen van Google ontdekken? Meld je dan aan voor de Digitale Werkplaats on tour! Vanaf 13 mei a.s. zal Google met de Digitale Werkplaats een week lang Apeldoorn aandoen om workshops aan ondernemers en studenten te geven over onder meer het vergroten van online zichtbaarheid van je bedrijf, online veiligheid en het analyseren van je website.

Internet kan helpen bij het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt en het laten groeien van een bedrijf. Maar om optimaal de kansen van het internet te kunnen benutten zijn digitale vaardigheden cruciaal.

120.000 ondernemers en studenten getraind

Voor MKB’ers zijn er volop kansen om online meer groei te realiseren. Google is daarom eind 2015 gestart met de Digitale Werkplaats, waarmee ondernemers de kans krijgen om de gewenste digitale vaardigheden te leren. Inmiddels hebben zo’n 120.000 Nederlanders de trainingen van de Digitale Werkplaats gevolgd en worden er naast trainingen voor ondernemers inmiddels ook voor studenten en werknemers speciale online en offline trainingen georganiseerd.

Geloven in de kansen die technologie biedt

De Apeldoornse wethouder Wim Willems stelt vast dat de Digitale Werkplaats goed aansluit bij actuele ontwikkelingen in zijn stad: “We zijn bezig met het faciliteren van een 5G netwerk en glasvezel in de hele stad, omdat we zo ruimte willen geven aan technologische vernieuwing. Niet als doel, maar als middel om de stad beter te laten functioneren. Zo zijn we al bezig met slimme oplossingen in het verkeer en staan bedrijven te popelen om verder te experimenteren. Deze Digitale Werkplaats geeft iedereen de kans aan te haken en op de hoogte blijven!”

Pim van der Feltz, directeur Google Nederland: “Wij geloven dat het internet kansen biedt voor iedereen. Daarom willen we mensen graag laten ervaren hoe het internet hen kan helpen hun doelen te bereiken, zoals de groei van het eigen bedrijf of het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Sinds eind 2015 organiseren we daarom in Nederland online en offline trainingen met onze Digitale Werkplaats, waaraan al zo’n 120.000 Nederlanders hebben deelgenomen. Door met de bus het land in te trekken, willen we nog meer mensen de kans geven om hun vaardigheden te vergroten.”

Er worden dagelijks verschillende trainingen in Apeldoorn gegeven. De exacte data en locaties zijn te vinden op de website van de Digitale Werkplaats. Je kan je aanmelden via g.co/gratisworkshops.

Officieel NIMA-certificaat voor online training

De Digitale Werkplaats bezoekt in het voorjaar verschillende plaatsen in het land. Daarnaast biedt Google ook een online programma met trainingen. Wie alle 26 onderwerpen afrondt en de testvragen correct beantwoordt, ontvangt een certificaat dat onderschreven wordt door IAB Europe, Open University en NIMA. Aanmelden voor de online versie van de Digitale Werkplaats kan hier.