Landelijke sinterklaasintocht in 2019 in Apeldoorn

Sinterklaas en zijn Pieten komen op zaterdag 16 november aan in Nederland. Voor de landelijke intocht hebben zij dit keer voor Apeldoorn gekozen!

De burgemeester verwacht op 16 november gezinnen uit alle windstreken op bezoek in Apeldoorn, om samen Sinterklaas in Nederland te verwelkomen. “We gaan er een prachtige intocht van maken. Gelukkig hebben we nog even tijd om het te organiseren. En we hebben veel ervaring met bijzondere evenementen. De afgelopen jaren was hier bijvoorbeeld nog de start van de Giro d’Italia en 3FM Serious Request. Dus reken er maar op dat we er als stad en regio een gezellig en goed georganiseerd kinderfeest van gaan maken.”

Gezinsstad

Evenementenwethouder Jeroen Joon ziet veel mogelijkheden voor Apeldoorn. “Dit is gaaf! Want het is een hele mooie kans voor onze culturele verenigingen, ons bedrijfsleven en natuurlijk alle gezinnen in Apeldoorn. We zijn een echte gezinsstad en de intocht mag ook dat gevoel uitstralen. Het wordt een nationaal feest met een sterk lokaal gezicht. Want we gaan natuurlijk aan Sinterklaas en aan het hele land laten zien hoe mooi het hier is. We willen laten zien wat we in huis hebben in onze stad en onze dorpen, midden op de Veluwe. De organisatie is net op gang, dus er valt nog veel te bedenken en aan elkaar te verbinden in Apeldoorn. Daar gaan we de komende maanden aan werken met partners uit onze regio.”

Website

De komende tijd zal meer over het programma maar ook bereikbaarheid bekend worden gemaakt op sint2019.nl

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.