Het sportieve brein: bridgecursus voor 60-plussers

De Apeldoornse Bridge Federatie en Gemeente Apeldoorn hebben de handen ineen geslagen om de Apeldoornse 60-plusser in beweging te brengen. Met de cursus ‘Het Sportieve Brein’ leren deelnemers in korte tijd bridgen en komen zij in contact met leeftijdsgenoten.

Over het project

Het is een beproefd project, dat eerder al door onder andere de gemeenten Hoogeveen en Deventer met succes is gelanceerd. Het beoogt 60-plussers in beweging te brengen. Niet alleen door het aanbieden van een bridgecursus waarmee de hersenen worden uitgedaagd, maar ook door het aanbieden van een bewegingsaanbod van een wandel- en fietsclub. Kortom: je hoofd gebruiken. Nadenken. Onthouden. Rekenen. Samen leren, mensen ontmoeten, samen oefenen.

Kosten en deelnemen

De cursus wordt gesubsidieerd door de Gemeente Apeldoorn. Het eigen aandeel in de kosten bedraagt € 30 per persoon. De cursus begint na de zomer. Meer weten? Bijvoorbeeld hoelang de cursus duurt, hoe moeilijk de lesstof is, of je ervoor in aanmerking komt, etc.? Stuur dan een mail naar: actie@bridgeninapeldoorn.nl.