Wat is er nou leuker dan vakantie vieren in eigen land? Vakantie vieren in je eigen achtertuin! Voor bewoners van wijk De Maten kan dat deze zomer zomaar het geval zijn, want er zijn vergevorderde plannen voor een heuse buurtcamping. En jouw hulp komt daarbij goed van pas! 

De plannen voor een buurtcamping in het Matenpark komen uit de koker van stichting Buurtcamping. Doel van de buurtcamping is om elkaar te ontmoeten en het ons-kent-ons- gevoel te vergroten. Of, zoals ze het zelf verwoorden: ‘Van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leer je elkaar beter kennen. Je bent de hele dag heerlijk buiten en iedereen is gelijk. Met die pleerol onder de arm zien we per slot van rekening allemaal even knullig uit.”

Drie dagen lang kamperen

Iedereen is van harte welkom in het Matenpark dus, in het eerste weekend van de zomervakantie. Maar om dit kampeerfeestje tot een succes te maken, is er wel hulp nodig. “We zoeken actieve en sociale buurtbewoners uit de omgeving van het Matenpark die de kar willen trekken”, legt mede-initiatiefnemer Renet Ponsen van de Buurtcamping uit. Je hoeft het niet alleen te doen, want stichting de Buurtcamping begeleidt beheerders bij de organisatie.

Ben jij de ideale campingbeheerder?

Als campingbeheerder houd je je bezig met de promotie, productie, programmering en participatie van de buurtcamping in het Matenpark. Je bent dus ondernemend en kan goed regelen, maar verder is het ook handig als je:

  • veel mensen in de buurt kent en in staat bent om je buurtgenoten ‘in beweging te krijgen’
  • tijd hebt: in het begin een halve dag, dichter naar de zomervakantie toe meerdere dagen per week
  • …. van kamperen houdt!

Als beheerder beleef je niet alleen een onvergetelijke minivakantie in je eigen buurt, maar krijg je ook een vergoeding voor je werkzaamheden.

Meer weten? Kom naar de informatiebijeenkomst!

Lijkt het je wel wat om de rol van campingbeheerder op je te nemen? Of wil je op een andere manier als vrijwilliger aan de slag voor de buurtcamping in het Matenpark? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op dinsdag 5 feburari. De bijeenkomst is in het Ontmoetingscentrum De Dreven (Imkersplaats 38) en begint om 19:30 uur. Kun je er niet bij zijn, maar wil je wel meer weten? Kijk dan op de website van de buurtcamping, de Facebookpagina of stuur een e-mail.