Het Kadaster is samen met ProRail en Fietsenwinkel.nl in de race voor de Dutch BI & Data Science Award. Op het Jaarcongres ‘Intelligence at the speed of Business’ op 7 december wordt de winnaar bekendgemaakt.

Zes bedrijven mochten voor de jury presenteren waarom zij de prestigieuze award zouden moeten winnen. Uiteindelijk werden drie bedrijven genomineerd.

Van klassiek naar modern platform voor geodata

Het Kadaster verdiende de nominatie omdat ze een ‘klassieke’ organisatie met een klassiek product is, die lean transformeert naar een modern platform voor geodata. Ook heeft het Kadaster volgens de jury een spilfunctie in een netwerk van allerlei instanties die van kaartdata afhankelijk zijn. Het ziet daarnaast kans up to date kaarten te publiceren en real time geografische informatie beschikbaar te stellen.

Over de Dutch BI & Data Science Award

Elke organisatie in Nederland met meer dan vijftig medewerkers kan zich inschrijven voor de Dutch BI & Data Science Award. Deze felbegeerde prijs reiken onderzoeks- en adviesbureau Passionned Group en partners uit aan de ‘Slimste organisatie van Nederland’. Een jury met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de wetenschappelijke wereld zijn verantwoordelijk voor de uiteindelijke beoordeling.

Samenwerking

Gerbrand van Hierden, lean change agent bij het Kadaster, vertelt in onderstaand filmpje wat de ambities van het Kadaster zijn. Ook legt hij uit waarom de organisatie samenwerking met verschillende instanties zo belangrijk vindt.