Komende zaterdag is het Natuurwerkdag: de grootste jaarlijkse vrijwilligersactie in het groen. Dus ben jij graag in de gezonde buitenlucht aan het werk én wil jij je tegelijkertijd inzetten voor het behoud en herstel van het Apeldoornse landschap? Doe dan mee en steek zaterdag samen met andere Apeldoorners de handen uit de mouwen!

Tijdens deze dag geven vrijwilligers in heel Nederland het landschap een onderhoudsbeurt. In Apeldoorn kun je op twee plekken aan de slag: bij Radio Kootwijk en in stadspark Berg en Bos. Ook kinderen zijn van harte welkom!

Radio Kootwijk

kootwijkHet is een prachtige locatie om aan de slag te gaan: het heidegebied bij voormalig zendstation Radio Kootwijk. Hier ga je aan het werk met het herstellen van de verbinding tussen de heide in het oostelijk deel van het Kootwijkerzand en de heide rondom Radio Kootwijk.

Dit ga je doen

Je werkzaamheden bestaan uit het zagen en knippen van dennenboompjes. Kleine, maar soms ook grotere bomen. Je kunt dus zelf bepalen hoe zwaar je het maakt. Kinderen kunnen dennen zagen of lekkere broodjes bakken boven het kampvuur.

Praktische informatie

Deze activiteit duurt van 09:45 tot 15:00 uur en vindt plaats aan de Gerritsflesweg bij Radio Kootwijk. Wil je meedoen? Vergeet je dan niet aan te melden. Er is plek voor maximaal 320 personen. De organisatie zorgt voor koffie, lunch en gereedschap. Het is verstandig om oude kleren en goede schoenen aan te trekken.

Stadspark Berg & Bos

Nog al zo’n fijne locatie om je handen uit de mouwen te steken: stadspark Berg & Bos. Hier is je hulp hard nodig voor het terugsnoeien van struiken. De rododendrons in het park hebben in de zomer namelijk erg te lijden gehad onder de droogte en de hitte. Veel struiken zijn bovengronds afgestorven. In de wortelkluit zit nog wel leven, waardoor veel struiken van onderen alweer beginnen uit te lopen. Door het afzagen van de dode takken krijgen nieuwe uitlopers alle ruimte om te groeien. Een dankbare taak dus! Ook hier zijn kinderen van harte welkom. Het is wel de bedoeling dat je als ouder zelf toezicht houdt op je kinderen.

Praktische informatie

Deze gezonde buitenactiviteit duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Verzamelplek is de hoofdingang van Berg & Bos. Ook hier zorgt de organisatie voor gereedschap, werkhandschoenen, koffie, thee en lunch. Er is plek voor maximaal 28 personen, dus wacht niet te lang met aanmelden!