Komende woensdag start aannemersbedrijf Jan Zevenhuizen met de aanleg van een nieuwe rijstrook in de groenstrook voor het pand van slachterij Esa. De nieuwe rijstrook moet ervoor zorgen dat het verkeer aan de Sint Maarten beter doorstroomt. 

Gevaarlijke situaties

Door toenemende transportbewegingen van de slachterij en afvalverwerkende bedrijven aan de Sint Maarten is de weg regelmatig geblokkeerd door wachtende vrachtauto’s. Doordat andere verkeersdeelnemers daar weer tussendoor rijden, ontstaan regelmatig gevaarlijke situaties. “Reden om de handen ineen te slaan en dit probleem aan te pakken”, vertelt Marc van Gerrevink, directeur van Van Gerrevink B.V. en voorzitter van deelgebied Zuid van de Bedrijvenkring Apeldoorn (BKA).

Samen de kosten dragen

Samen met de ondernemers van Esa, Suez en Van Tongeren heeft Van Gerrevink met de gemeente naar een passende oplossing gezocht. Die vonden ze in het creëren van een extra rijstrook in de groenstrook voor het pand van Esa. Het groen dat door de aanleg verloren gaat, compenseert Esa op het eigen terrein.

De kosten voor de aanleg van de groenstrook betalen de ondernemers deels uit eigen zak. Van Gerrevink: “De gemeente gaf aan wel mee te willen werken, maar had onvoldoende budget. Daarom besloten wij als ondernemers een derde deel van de kosten voor de aanleg van deze extra rijstrook voor onze rekening te nemen.” Wethouder van Economische Zaken, Jeroen Joon, is verheugd over de samenwerking en pro-actieve houding van de ondernemers aan de Sint Maarten. “Fijn om zo samen te kunnen werken! Dit smaakt naar meer.”

Lokaal zakendoen

Voor de aanleg van de extra groenstrook viel de keuze op het Apeldoornse aannemersbedrijf Jan Zevenhuizen B.V. Een samenwerking waar de gemeente maar wat blij mee is. “Als gemeente Apeldoorn proberen we zo veel mogelijk lokaal zaken te doen. Daarom zijn we er blij mee dat wij Jan Zevenhuizen deze opdracht konden gunnen”, aldus wethouder Jeroen Joon. Hij zal komende woensdag symbolisch de eerste schop in de grond steken.