Hoenderloo heeft een primeur: eerste Veluwse wandelnetwerk gerealiseerd

Hoenderloo in de gemeente Apeldoorn heeft een primeur: het eerste Veluwse wandelnetwerk is er gerealiseerd. Net zoals bij het fietsknooppuntensysteem kan je je eigen routes maken: nummer voor nummer. Inmiddels zijn 185 palen met 480 bordjes geplaatst, goed voor 53 kilometer wandelen in de bossen. De wandelkaart is o.a. verkrijgbaar bij Broodhuis Pien in Hoenderloo, CODA in Apeldoorn en bij Landal Miggelenberg.

Wandelnetwerk Veluwe

Hoenderloo is samen met de Veluwezoom een pilot voor het wandelnetwerk Veluwe dat op de lange termijn voor een belangrijk deel wordt opgebouwd uit bestaande routes. Klompenpaden, LAW-routes, Streekpaden, NS-wandelingen en routes van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten vormen de basis. Lokaal kunnen daar andere bestaande routes aan worden toegevoegd.

Volledig netwerk in 2021

Zo wordt gewerkt aan integratie van routes, het verbinden van routes waardoor de wandelaar keuzes kan maken en het saneren van oude routes die niet goed meer worden onderhouden. Via een gemeenschappelijk programma van gebiedspartners en overheden, met een belangrijke rol voor de Veluwe Alliantie, streeft het Routebureau ernaar om bewoners en bezoekers kwalitatief hoogwaardig wandelproducten aan te bieden. De uitrol van het wandelnetwerk over de Veluwe verloopt gefaseerd. De verwachting is dat in 2021 de hele Veluwe een dekkend netwerk heeft.

Routeportal

Via de routeportal Routes op de Veluwe vind je beschikbare routes voor wandelaars, fietsers, mountainbikers en ruiters. Alles wat er de komende jaren beschikbaar komt aan routes, wordt zo ontsloten voor de actieve Veluwebezoeker. Zo kan je de knooppunten goed gebruiken om eigen routes te maken en die via de website te printen of naar je mobiel te sturen.