Het is het populairste publieksevenement van Apeldoorn: het Drakenbootfestival. Waar vorig jaar Kensington als hoofdact tijdens Drakenboot in Concert de sterren van de hemel speelde, komen in het weekend van 21 juni maar liefst zeven topartiesten naar Apeldoorn. En dit zijn de eerste namen van het Drakenboot in Concert: De Dijk, Ronnie Flex en Deuxperience. 

Het Grolsch Drakenbootfestival is al jaren een geliefd feestje in Apeldoorn en omgeving. Sterker nog: met zo’n 80.000 bezoekers (2018) is dit evenement hét populairste publieksevenement van Apeldoorn. Het driedaagse festival trapt traditiegetrouw op vrijdag – 21 juni – af met Drakenboot in Concert, gevolgd door twee dagen feesten op Zwitsal en natuurlijk de bekende drakenbootraces.

Ronnie Flex

Dit kun je verwachten

Drakenbootraces, Yoran FotografieWant zeg je Drakenbootfestival, dan zeg je natuurlijk feest én varen. Het Drakenbootfestival begon namelijk ooit als spannende bootrace over Kanaal-Noord. Inmiddels is het een jaarlijks hoogtepunt voor de vele bedrijven, buren en verenigingen die op het water de sportieve strijd met elkaar aangaan. Meedoen? Hier kun je je (binnenkort) inschrijven! 

Foodtrucks & fun

En wat is er nou leuker dan na het roeien nog even gezellig na te borrelen op het festivalterrein bij Zwitsal? Daar kun je tenslotte het hele weekend terecht voor de lekkerste hapjes en drankjes bij de verschillende foodtrucks. Maar dat is nog niet alles, want het hele weekend kun je er genieten van fijne muziek en toffe theater- en cabaretshows. Ook kinderen vermaken zich volop met het speciaal voor hen ingerichte Drakenland. De toegang tot het Drakenbootfestival (m.u.v. Drakenboot in Concert) is gratis.

Meer weten? Op de site van het Drakenbootfestival vind je alle informatie.

De Dijk

 

Hoofdbeeld: Rien Hokken

Beeld Drakenbootraces: Yoran Fotografie

Beeld Ronnie Flex: Ben Houdijk

Beeld De Dijk: Bob Bronshoff