Grote posters op markante plekken, berichten in verschillende media en natuurlijk de stempas die bij iedere inwoner van Apeldoorn deze week op de mat viel: Apeldoorn is duidelijk klaar voor de Plein van de Stad-verkiezing. En hierom wil jij je stem uitbrengen! 

We schreven er al eerder over: het huidige Marktplein is toe aan vernieuwing. Natuurlijk heeft Apeldoorn met de warenmarkt op het plein een fijne publiekstrekker, maar die markt is er niet iedere dag. Zoals wethouder Mark Sandmann in onderstaand filmpje zegt: “Op de dagen dat de markt er niet is, is er wat weinig water, wat weinig groen en wat weinig plek om te relaxen hier. Hoe mooi zou het zijn als we dat wel hebben, als Plein van de Stad?”

Ontwerpbureaus aan de slag

Na overleg met belanghebbenden zoals bewoners, ondernemers aan het Marktplein, vertegenwoordigers van de warenmarkt en de gemeente gingen deze vier ontwerpbureaus de afgelopen maanden aan de slag. En nu is het dus de beurt aan ons, inwoners van Apeldoorn, om het beste ontwerp uit te kiezen!

ontwerp 1     ontwerp 2

ontwerp 3    ontwerp 4

Dit moet je doen

Plein van de StadAls het goed is, heb je inmiddels je stempas thuis ontvangen. Met deze stempas kun je zowel online als offline je stem uitbrengen. Voor die laatste optie kun je tijdens openingstijden van Nawijn en Polak terecht bij het speciaal ingerichte stembureau daar. Je kunt stemmen van vrijdag 7 december tot en met maandag 17 december.

Bekendmaking van het winnende ontwerp

Welk ontwerp Apeldoorns favoriet is, weten we op donderdag 20 december. Dan volgt namelijk de bekendmaking van het winnende ontwerp. Daarbij geldt heel simpel: de meeste stemmen gelden. Als inwoners van Apeldoorn hebben we dus écht een belangrijke stem, want de keuze voor het winnende ontwerp is bindend.

Op de schop

Nadat de winnaar is gekozen, zet het winnende bureau de komende periode het schetsontwerp om naar een definitief ontwerp. Uiteindelijk gaat in 2020 het plein letterlijk op de schop, zodat iedere inwoner én toerist in 2021 het nieuwe Marktplein kan bewonderen.