Na onder meer Gouda, Aalsmeer, Amstelveen, Zeist en Groningen mag nu ook Apeldoorn zich in het rijtje voegen van steden met een kinderburgemeester. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Apeldoorn kreeg de 11-jarige Sibel Ozcan de speciale ambtsketen omgehangen van burgemeester John Berends. 

Eerder deelden we hier de oproep al om te solliciteren voor de functie van kinderburgemeester. Uit alle aanmeldingen selecteerde de jury drie kinderen voor deze eervolle titel. Het Apeldoornse publiek koos vervolgens voor de 11-jarige Sibel, die in groep 8 van basisschool Passe-Partout zit.

Dit gaat ze doen

Apeldoorn staat bekend als een kindvriendelijke stad. Met het aanstellen van een kinderburgemeester laat de gemeente Apeldoorn zien dat ze ook daadwerkelijk aandacht voor de belangen van kinderen in Apeldoorn. Vanaf nu kan Sibel namelijk meepraten over verschillende jeugdzaken én mag ze haar stem laten horen tijdens de politieke markt.

Schoolpleinen

In een interview met De Stentor vertelt ze over haar ambities: “Ik wil aandacht vragen voor de schoolpleinen. Op alle scholen moeten kinderen genoeg ruimte hebben om te spelen.” Daarnaast maakt Sibel zich ook sterk voor kinderen die in armoede leven. “Zij mogen er niet de dupe van worden dat hun ouders geen geld hebben. Ik vind dat alle kinderen mee moet kunnen doen aan acitiviteiten.”

Beeld: Maarten Sprangh