Na ‘Undercover in Nederland en ‘Undercover Boss’ is er binnenkort een bijzonder nieuw undercoverprogramma op de buis. In het programma ‘Burgemeester Undercover’ gaan verschillende burgemeesters undercover in hun eigen gemeente. En onze eigen burgemeester John Berends is er één van! 

Doel van het programma is om een langlopend probleem op onorthodoxe wijze te onderzoeken. Daarom gaan de burgervaders vermomd en bewapend met verborgen camera’s op pad. Zo proberen ze onopvallend dichtbij de kern van het probleem te komen.

Apeldoorn-Zuid

Op dinsdag 23 oktober is het de beurt aan Apeldoorn. In deze aflevering zie je hoe onze burgemeester John Berends als nieuwe inwoner undercover gaat in de Staatsliedenbuurt in Apeldoorn-Zuid. Donate Vonk, woordvoerder van Talpa vertelt: “Door de recente woningwet komen steeds meer mensen met een laag inkomen in dezelfde wijk terecht. Dit zorgt ervoor dat wijken achteruit gaan, ze verpauperen. Veel van de problemen in deze wijken bevinden zich achter de voordeur. Moeilijk te zien voor buitenstaanders en dus ook de gemeente. Om een goed beeld te krijgen van de problematiek, gaat hij als nieuwe bewoner undercover in de Staatsliedenbuurt.”

Tijdens zijn undercover-operatie staat presentator Dennis van der Geest hem bij. Hij denkt mee over een plan van aanpak, kijkt mee tijdens de acties en is tegelijkertijd het kritisch geweten van onze burgemeester.

Eind oktober

De eerste aflevering van ‘Burgemeester Undercover’ is op dinsdag 9 oktober om 21:30 uur. De aflevering met burgemeester John Berends is op 23 oktober om 21:30 te zien.