Hoera, de eerste vakantie van 2019 is in zicht! En of het nou buiten met bakken uit de hemel komt of het voorjaarszonnetje zich voorzichtig laat zien: in Apeldoorn vermaak jij je zeker. 

Sagen & Legenden in het Nationale Park De Hoge Veluwe

Wil je een goed verhaal horen? Kom dan in de voorjaarsvakantie naar de Sagen & Legendenweken in het Nationale Park de Hoge Veluwe. Tijdens deze weken ga je terug in de tijd met de spannende verhalen die de verhalenvertellers je vertellen. Daarnaast kun je onder andere meedoen aan een speciale gezinswandeling, een mystieke huifkartocht of een spannende speurtocht.
Van zaterdag 16 februari t/m zondag 3 maart, Nationaal Park De Hoge Veluwe

sagen en legenden

Braakballen pluizen bij De Groote Modderkolk

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt om te gaan doen, maar wist je dat braakballen pluizen enorm leuk en leerzaam is? Uilen eten muizen met huid en haar op, maar kunnen niet alles verteren. Als een prop, braakt de uil de botjes, schedeltjes en vacht weer uit. Die droge, pluizige balletjes mag jij samen met een loep en stokjes uit elkaar pluizen. Met een handige zoekkaart kom je er precies achter wat de uil gegeten heeft. Wedden dat je verrast bent?
Woensdag 27 februari en vrijdag 1 maart, Boerderij De Groote Modderkolk 

Wintersafari door Loenen

Weet jij hoe de wilde dieren aan voedsel komen in de winter? En welke diersporen ze nalaten? De boswachter vertelt je er alles over tijdens deze spannende tocht door Loenen. En wie weet.. zie je wel een wild zwijn of een hert! De tocht is bedoeld voor gezinnen met kinderen tussen 7 en 11 jaar.
Zaterdag 2 maart, Loenen 

wintersafari

Naar De Gruffalo in Orpheus

Heb je jonge kinderen? Grote kans dat ze dan het verhaal van het populaire boek ‘De Gruffalo’ kennen. In dit verhaal gaat een klein muisje op pad door het bos, waar meerdere dieren hem op willen eten. Om ze van zich af te houden, verzint hij een denkbeeldig monster: de Gruffalo. Of bestaat de Gruffalo misschien toch? Na het boek is er nu een leuke kindervoorstelling in Orpheus. Een heerlijk uitje voor een regenachtige middag! De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Wacht niet te lang met tickets bestellen, want de voorstelling is bijna vol!
Dinsdag 26 februari, Orpheus 

Pyjama ontbijt & film in Gigant

Wat is er nou fijner dan in de vakantie lekker lang in je pyjama te blijven? Daarom organiseert poppodium & filmhuis Gigant een heuse filmochtend voor kids…in je pyjama! Eerst kun je genieten van een overheerlijk ontbijtje van Delifrance, om daarna in je onesie, pyjama of andere slaapkleding te kijken naar de film ‘Ernest & Celestine’ of ‘Waar is Knoester’? Uiteraard mogen knuffels mee!
Vrijdag 1 maart, Gigant