De Ugchelse Berg op Het Leesten krijgt een nieuw pand!

Horeca-onderneming De Ugchelse Berg gaat binnenkort verhuizen naar een gloednieuw pand. Daarnaast wordt er een informatiecentrum bijgebouwd, dat uitgebaat gaat worden door Staatsbosbeheer. Het is een gebouw waar natuurliefhebbers en recreanten terecht kunnen voor informatie over de Veluwe. Ook komt er een ruimte voor een outdoor ondernemer. De bouw gaat na de bouwvak van start. 

Ontwerp: Olaf Gipser Architects met Peter Mensinga.
Landschapsontwerp: veenenbos en bosch landschapsarchitecten

Start van de bouw

Het moment dat de bouw gaat starten is vanaf 19 augustus, direct na de bouwvak. Als de bouw voorspoedig verloopt wordt het cascopand eind 2019 opgeleverd. Daarna volgt de inrichting van het gebouw. De opening is op zijn vroegst voorjaar van 2020.

Veluwetransferium

Het informatiecentrum van Staatsbosbeheer heeft straks een expositie over de Veluwe en een souvenirwinkel. Het is een eigentijds start- en eindpunt van prachtige wandelingen en fietstochten, daarnaast zijn er goede horeca en parkeervoorzieningen. Op dit transferium begint een bezoek aan de Veluwe.

Samenwerking

De huidige kioskhouder wordt bij oplevering eigenaar van het pand. Staatsbosbeheer huurt dan het informatiecentrum terug. Eerder in dit Veluwetransferium-project is het gebied heringericht en is de parkeerplaats vergroot en opgeknapt. Veluwetransferium Het Leesten is het resultaat van de samenwerking van Provincie Gelderland, Gemeente Apeldoorn, Waterschap Vallei en Veluwe en Staatsbosbeheer. Het ontwerp van het gebouw is gemaakt door Olaf Gipser Architects.

Bron: Staatsbosbeheer