Saxion organiseert internationale conferentie over toerisme, ethiek en wereldburgerschap

Internationale conferentie over toerisme

 Van 3 t/m 6 juli 2017 vindt op de Saxion campus te Apeldoorn Connecting the Dots plaats, een internationale conferentie over toerisme, ethiek en wereldburgerschap. De conferentie is een gezamenlijk initiatief van Saxion University of Applied Sciences, NHTV Breda University of Applied Sciences en Wageningen University & Research.

Tijdens deze conferentie wisselen meer dan 60 nationale en internationale sprekers recente inzichten uit over ethische kwesties in de toeristische beroepspraktijk: “Er wordt gereflecteerd op de wijze waarop we ons, als toerisme professionals en mens, verhouden tot de ander. Ook bespreken we wat onze verantwoordelijkheid is in een snel veranderende wereld. Het doel is om van elkaar te leren en wederzijds begrip en respect te bevorderen.” Uit het toeristisch werkveld nemen toonaangevende sprekers deel, zoals Claudio Minca, Clare Weeden, Angela Benson en Raoul Bianchi.

Van harte welkom tijdens de openingsreceptie 

Op maandag 3 juli 2017 start de conferentie om 17.00 uur met een openingsreceptie speciaal gericht op het toeristische werkveld. Tijdens de receptie verzorgen Frank Oostdam (ANVR), Ruud Welten (Saxion) en Paul Peeters (NHTV Breda) inspirerende presentaties. Na afloop is er een netwerkborrel.

 

Programma en aanmelden

Datum              Maandag 3 juli 2017

Tijdstip             17:00 – 21:00 uur

Locatie             Spoorstraat 29, 7311 PE, Apeldoorn

Kosten             €49,- excl. btw

Voertaal           Engels

 

Heeft u interesse in deelname aan de openingsreceptie? Meld u zich dan hier aan.

Meer informatie over de conferentie vindt u op www.saxion.nl/ctd.

 

Frank Oostdam, directeur ANVR
“Een prachtig initiatief met een heel goed gekozen titel: Connecting the dots. De sleutel voor toekomstig succes ligt wat mij betreft namelijk bij het maken van verbinding. Verbinding met bestemmingen, met de mensen op de bestemming maar vooral door verbinding met de klant.”

 

Ruud Welten - Gewoon in Apeldoorn

Ruud Welten, Professor Ethics & Global Citizenship, Saxion University of Applied Sciences. “De tijd is voorbij dat we als toeristen de wereld bereizen alsof het een supermarkt is met koopjes en aanbiedingen, met het mes op de keel van landen die volledig van toerisme afhankelijk zijn. Het is cruciaal dat een dergelijke conferentie juist nu wordt georganiseerd.”

 

Paul Peeters - Gewoon in Apeldoorn

Paul Peeters, Associate professor Sustainable Transport & Tourism, NHTV Breda University of Applied Sciences. “Toerisme zit vol tegenstellingen op ethisch vlak. Stel je biedt een verre reis aan naar een arm land. Is dat dan goed vanwege het verminderen van armoede of juist slecht vanwege de grote bijdrage van die vliegreis aan klimaatverandering? Zulk soort spanningen tussen ethiek en wereldburgerschap staan centraal tijdens de conferentie en zijn essentieel om een duurzame ontwikkeling van toerisme te realiseren.”