Goed nieuws: het Apeldoornse initatief ‘Codeclub Apeldoorn’ is één van de vijf finalisten van ‘Gelderland Arbeidswijs’. Gelderland Arbeidswijs is een innovatietraject waarbij iedereen mag meedenken, – doen en -praten over de oplossing van tekorten op de arbeidsmarkt.

Het traject is een initiatief van het team onderwijs en arbeidmarkt van de provincie Gelderland en Wise Up Consultancy. Dit jaar staat Gelderland Arbeidswijs in het teken van technologische revolutie.

Codeclub Apeldoorn

Daar sluit ‘Codeclub Apeldoorn’ perfect bij aan. We schreven al eerder over dit particuliere initatief, dat als doel heeft om 2.000 kinderen van 70 Apeldoornse basisscholen kennis te laten maken met coderen. Het gaat om kinderen in groep 6 en 7.  Vele vrijwilligers – onder andere van de Rotary – helpen hierbij.

Talent

Op de website van Gelderland Arbeidswijs vertelt gedeputeerde Conny Bieze: “Er is een groeiend gat tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Er zijn nog veel mensen werkzoekend, terwijl bedrijven juist op zoek zijn naar goed opgeleid personeel. Met Gelderland Arbeidswijs zoeken we nieuwe ideeën om die gaten te dichten en talent beter te benutten. En er is heel veel talent in Gelderland!” Bij het selecteren van de vijf finalisten keek de jury vooral naar innovativiteit, haalbaarheid, de relatie met het thema en de relevantie voor de arbeidsmarkt.

Stem mee!

Alle finalisten hebben €1.500,00 gekregen om hun concept verder vorm te geven en te presenteren. Tijdens de finale op 13 december 2018 pitchen zij hun concept voor het publiek en de jury. Wil jij dat Codeclub Apeldoorn er met de publieksprijs vandoor gaat? Of ben je benieuwd naar de andere initiatieven? Laat dan hier je stem horen.

De winnaar ontvangt € 10.000,00 en professionele begeleiding bij de doorontwikkeling van het idee.