Weet je het nog? Zo’n half jaar geleden werd het burgerwetenschapsproject ‘Snapshot Hoge Veluwe‘ gelanceerd. Goed nieuws: dit project is genomineerd voor de prestigieuze European Excellence Awards, een toonaangevende prijs op het gebied van PR en Communicatie. 

Met Snapshot Hoge Veluwe roept het Nationale Park De Hoge Veluwe de hulp in van het grote publiek. In het park staan namelijk sinds 2013 tientallen cameravallen die dag en nacht foto’s nemen van het wild dat voorbij komt lopen. Dit levert jaarlijks meer dan een miljoen foto’s op. Al die foto’s geven een goed beeld van het gedrag van de verschillende diersoorten op De Hoge Veluwe, maar moeten wel bekeken en gecategoriseerd worden. Sinds de lancering zijn er meer dan 900.000 fotoreeksen beoordeeld met daarop de wilde dieren van de Veluwe.

Opvallende prestatie

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is met dit bijzondere project genomineerd in de categorie Science & Education. Het project geeft namelijk niet alleen inzicht in de ecologische vragen die leven, maar is ook de perfecte manier om mensen te verbinden met de natuur en De Hoge Veluwe. De European Excellence Awards zijn in het leven geroepen om de meest opvallende prestaties van Europese communicatieprofessionals in hun vak te eren.

Beoordeling

De jury bestaat uit juryleden die zijn geselecteerd uit verschillende delen van het communicatievak. Tijdens een online stemsessie en een tweedaagse juryvergadering beslissen zij welke inzendingen de shortlist bereiken en welke initiatieven de winnaars zijn van de European Excellence Awards. Ze kijken hierbij naar innovatie, implementatie, strategie en impact. Of het Nationale Park De Hoge Veluwe er met de prijs vandoor gaat, is nog even afwachten. De uitreiking is namelijk op 6 december in Dublin, Ierland.