Het zou dé banenmarkt zijn voor werkgevers en werkzoekenden in Apeldoorn en omgeving. Maar toch heeft Léon van der Linden, eigenaar en initiatiefnemer van Apeldoorn.works, besloten het evenement voor komende zaterdag af te blazen. De reden: er hebben zich te weinig werkgevers aangemeld. 

“Er was zeker wel behoefte aan dit evenement”, begint Van der Linden zijn verhaal. “Vaak zijn banenmarkten gericht op een specifieke sector, zoals de zorg. Met deze bijeenkomst wilde ik het juist wat breder trekken.” En dat leek te werken: binnen een paar weken gaven zich al 300 geïnteresseerde werkzoekenden bij Apeldoorn.works op.

Risico

De grote animo ten spijt, besloot Van der Linden tóch om de bijeenkomst af te blazen. “Het aanbod aan werkgevers bleef achter”, licht hij toe. “Ik had plek voor veertig werkgevers, maar er meldden zich maar tien bedrijven aan. Daarmee is het financiële risico te groot.”

Toch blijft Van der Linden positief: “Ik ben pas in januari met Apeldoorn.works begonnen. Wellicht dat ik het in de toekomst nog een keer ga proberen. Want dat er behoefte aan is, is zeker!”