De Raad van Toezicht van Apenheul heeft er sinds 1 januari 2019 een nieuw gezicht bij: Gerwin Hop. De Apeldoornse ondernemer volgt Alfons Willemsen op, die na een zittingstermijn van 12 jaar is afgetreden. 

Hop woont met zijn gezin op een steenworp afstand van Apenheul en is in het dagelijks leven onder andere directeur van Over Morgen, dat zich sterk maakt voor een duurzamere wereld.

Trots 

Dat hij zich nu ook nadrukkelijk in mag zetten voor één van de grootste publiekstrekkers van Apeldoorn, maakt hem enthousiast: “Ik was blij toen de Apenheul me vroeg om zitting te nemen in de Raad van Toezicht. Want elke keer als ik er ben, denk ik: ‘Wat een uniek park is dit toch. Wat mogen wij trots zijn dat we dit binnen de gemeente hebben!”

Duurzaamheid

Met zijn achtergrond kan Hop een goede bijdrage leveren aan de toekomst en continuïteit van de Apenheul, weet hij. “Economie en duurzaamheid gaan bij mij hand in hand. We moéten ons wel duurzamer gedragen, want we hebben geen planeet B”,  legt Hop uit. “Bij de Apenheul gaat het daarom ook niet alleen over het park, maar ook over natuureducatie en bescherming van diersoorten wereldwijd.”

Op de goede weg

Wat duurzaamheid betreft, heeft de Apenheul een goede naam. Zo zet het Apenheul Natuurbehoudfonds zich wereldwijd in voor de bescherming van apen en hun leefgebieden in het wild. Daarnaast hebben ze al jaren een gouden certificaat van Green Key: een internationaal keurmerk voor duurzame organisaties in de vrijetijdssector.