Een mooie waardering voor het Apeldoornse restaurant Huisje James: tijdens de presentatie van de nieuwe culinaire gids ‘Gault Millau 2019’ is het sfeervolle restaurant flink in de prijzen gevallen. 

GaultMillau selecteert en beoordeelt jaarlijks de beste restaurants van Nederland. Daarbij geven ze tussen de 12 en 20 punten. Als nieuwe binnenkomer sleepte Huisje James 14.5 punten, twee koksmutsen én de Prijs Plezier Award in de wacht.

Bijzondere beleving

juryrapport GaultMillauDe award voor het Prijs/plezier-adres is dit jaar voor het eerst uitgereikt aan het restaurant met een bijzondere beleving die ook vriendelijk geprijsd is. ‘Alles is onderdeel van een zorgvuldig geregisseerde ervaring die je daarna nooit meer vergeet’, oordeelde de jury.

Open sinds 2016

Het bijzondere huis – dat stamt uit 1930 – is in 2016 geopend. De naam is terug te voeren op de familie James, de voormalige eigenaren van het pand. De keuken van Huisje James staat onder leiding van Heine Ruitenbeek, gastvrouw is Inge Scholten.

 

Op beeld: chef-kok Heine Ruitenbeek, gastvrouw Inge Scholten (beeld: Van der Valk, de Cantharel)