In een ondernemende stad als Apeldoorn verwelkomen we met enige regelmaat nieuwe ondernemers en bestuurders. Maar wie zijn ze eigenlijk en wat vinden ze van Apeldoorn? Maak kennis met ze in deze rubriek ‘Apeldoorns Nieuwe’. Sjoerd Scholte (49), directievoorzitter van Rabobank Apeldoorn en omgeving, trapt deze rubriek af.  

Welkom in Apeldoorn! Wat is uw eerste indruk?

“Mooie stad met dorpse karaktereigenschappen. Enthousiaste consumenten, ondernemers en dito bedrijvigheid. Een prachtig woon-, werk- en leefgebied.”

U bent nu een paar weken in uw nieuwe functie aan het werk. Wat valt mee, wat valt tegen?

“De file op de A50 (vanuit Zwolle) valt mee, er valt tot nu toe niets tegen.”

Apeldoorn als fundament

Wat weet bijna niemand van u?

“Het fundament van mijn carrière is gelegd in Apeldoorn, op de Christelijke Middelbare Hotelschool (voorheen aan de Mariastraat en de Paslaan). Dienstverlening zit in mijn bloed.”

Maatschappelijk betrokken

Wat zijn uw voornaamste werkzaamheden? 

“Ik ben eindverantwoordelijk voor een maatschappelijk betrokken bank. Dat betekent dat met behulp van onze woonwensenproducten en diensten woonwensen waar worden gemaakt, ondernemers financieel gezond kunnen groeien, klanten rustig kunnen slapen in de wetenschap dat hun risico’s goed gedekt zijn en hun spaargeld en beleggingen in veilige handen. Samen met stakeholders willen we ervoor zorgen dat Apeldoorn en omgeving telkens weer een stukje fijner wordt om te wonen, te werken en te recreëren.”

‘Ik vind het hartstikke leuk om snel toegevoegde waarde te kunnen leveren’

Toegevoegde waarde

Wat gaat u compleet anders doen dan uw voorganger?

“Door een aantal structuurwijzigingen zal ik dichter op de operatie, klanten en markt zitten. Ik vind het hartstikke leuk om op deze manier snel toegevoegde waarde te kunnen leveren.”

Wat is het grootste succes dat u in uw vorige baan/banen heeft behaald?

“De fusie van twee Rabobanken en deze nieuwe organisatie zo stevig neerzetten dat we onze klanten en de markt optimaal bedienen. Hiermee hebben we een prachtige boost gegeven aan de verbetering van de welvaart en het welzijn in dat betreffende gebied.”

‘We willen graag nog meer betekenen op sociaal-maatschappelijk gebied’

Toekomst

Wat wilt u over drie jaar bereikt hebben? 

“We willen in de toekomst, naast de professionele bancaire dienstverlening die je van ons gewend bent, graag nog meer betekenen op sociaal-maatschappelijk gebied. De kracht van onze coöperatieve bank is juist dat we lokaal goed weten wat er speelt. Daar kunnen we op inspringen met ons coöperatief dividend en lokale sponsoring. Ook gaan we met een aantal specifieke maatschappelijke vraagstukken aan de slag zoals circulaire economie, verduurzamen van woningen, de leefbaarheid op het platteland en het stimuleren van financiële zelfredzaamheid. Samen met onze klanten en stakeholders willen we de regio mooier en sterker maken.”

Vrije tijd

bbqAls u niet beperkt wordt door tijd en geld, hoe ziet uw ideale weekend er dan uit?

“Sporten, stukje motorrijden, met mooi weer barbecueën of uit eten met mijn gezin en vrienden.”

 

Kent u of bent u een nieuwe ondernemer of bestuurder in Apeldoorn en wilt u meedoen aan deze rubriek? Mail ons dan!