Mooi nieuws vanuit de IT-sector: het Apeldoornse IT-bedrijf ‘Meeesters in IT’, dat zich richt op detachering van IT-professionals, heeft zojuist bekend gemaakt dat ze de Nederlandse tak van BT Advise Staffing heeft overgenomen. Daarmee versterkt de snelgroeiende Apeldoornse onderneming haar positie in de detacheringsmarkt en profileert Apeldoorn zich nog nadrukkelijker als IT-stad

Dankzij de overname van BT Advise Staffing kan Meeesters in IT zijn ambitie en groei de komende jaren nog verder vormgeven. Ook laat het zien dat Apeldoorn dé plek is voor IT-ers om aan de slag te gaan. Momenteel zijn er zo’n 6800 banen in de Apeldoornse IT-sector, maar de vraag naar IT-ers zal alleen maar toenemen.

BT Advise Staffing

BT Advise Staffing is een consultancy business of unit die projectmanagers, servicemanagers en windows- en netwerkbeheerders levert aan meer dan 30 klanten in Nederland. Deze consultancy business of unit is sinds 1996 in handen van het mondiale BT en ondersteunt klanten in de publieke sector en grote ondernemingen die in Nederland gevestigd zijn. BT Advise Staffing Nederland boekte vorig jaar nog een omzet van ongeveer 14 miljoen.

Trots

Met de overname komen ook de 70 medewerkers die op het BT-kantoor in Amsterdam werken, onder de hoede van de Apeldoornse Meeesters in IT. “We zijn trots op deze nieuwe stap”, vertelt Richard Bosman, directeur van Meeesters in IT BV trots. “Het past perfect bij onze visie: voorop lopen door voortdurend te blijven ontwikkelen. De komende periode ligt de nadruk op het verdiepen van de kennis en vaardigheden van de nieuwe medewerkers. Met deze uitbreiding kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn en het initiatief nemen. We kijken vol enthousiasme naar de toekomst!”

Groei en ambitie

De spraakmakende overname volgt na een periode van twee jaar waarin Meeesters in IT aanzienlijk is gegroeid. Het IT-bedrijf ontwikkelde zich vanuit als een rol als broker en contractpartij naar een detacheringsbureau dat eigen medewerkers bij zijn klanten detacheert. Het Apeldoornse bedrijf hanteert hierbij drie sleutelwoorden: educatie, expertise en ervaring.

Multinationals

Tomas Vanderick, CEO BT Benelux, is erg verheugd met de overname. “Dit is geweldig nieuws voor de klanten en medewerkers van BT Advise Staffing. Deze deal biedt continuïteit en groeimogelijkheden. Hiermee kunnen we verder uitvoering geven aan onze strategie, die wereldwijde kennis en kunde toespitst op de netwerk-, cloud- en beveiligingsbehoeften van zo’n 800 mulitnationals. BT blijft sterk in Nederland, waar we veel van ’s werelds grootste bedrijven tot onze klanten kunnen rekenen, een aanzienlijk netwerk exploiteren en state-of-the-art redundante datacenters beheren.”