Beelden zeggen vaak meer dan duizend woorden. Maar hoe ken jij je eigen stad eigenlijk? Doe mee met de wekelijkse fotoquiz en leer Apeldoorn eens van een andere kant kennen! 

Het begon eigenlijk als geintje: Apeldoorner Bert Anvelink postte onderstaande foto op Twitter, vergezeld door de tekst: ‘Goedemorgen vanuit Apeldoorn. Heel veel plezier met alles wat je gaat doen vandaag….

oude ketelhuis apeldoorn

Wij, van Gewoon in Apeldoorn, probeerden te raden waar de foto genomen was. Weet jij het?  Tipje van de sluier: het is dicht bij het Apeldoorns station.

#OokinApeldoorn

Al snel bleek een nieuw idee geboren: waarom plaatsen we niet wekelijks een foto van een mooi, bijzonder of verrassende plek in Apeldoorn op Twitter? Zo blijven we ons verbazen over alle mooie plekjes die Apeldoorn kent én leren we onze stad (nog) beter kennen. Anvelink:  “Toen Gewoon in Apeldoorn opperde om hier een terugkerend item van te maken, was ik gelijk enthousiast. Ik had namelijk precies hetzelfde idee! Daarom maakte ik samen met Gewoon in Apeldoorn en een paar andere enthousiaste Apeldoorners – de afspraak om foto’s te gaan delen met de hashtag #ookinapeldoorn. Het is dan aan andere Apeldoorners – en misschien wel mensen buiten Apeldoorn – om de juiste locatie te raden. Een mooie manier om Apeldoorn te promoten”, vertelt hij trots.

Doe je mee?

Dat het idee aanslaat, blijkt wel uit het feit dat steeds meer inwoners een gokje wagen bij de geplaatste foto’s. Doe jij ook mee? Check dan regelmatig de #ookinapeldoorn en laat je horen! Wil je zelf een foto posten? Gebruik dan #ookinapeldoorn en #gewooninapeldoorn. Enne, om alvast in de stemming te maken: heb je enig idee waar dit is?