Sonja

“Ik wil graag een huis waar ik omheen kan lopen, dat kan in Apeldoorn voor een betaalbare prijs.”

Ik ben Sonja van de Rhoer-ter Bals, culinair journalist (o.a. wekelijks voor dagblad Trouw, diverse magazines) en auteur van ruim 60 kookboeken, waaronder het bekende Margriet kookboek. Geboren en getogen in Apeldoorn, als dochter van een limonadefabrikant (Cheerio) en dranken groothandelaar. In Apeldoorn heb ik na de hbs aan het Lyceum, de nijverheidsakte N12 gehaald, een vierjarige Hbo-lerarenopleiding met veel koken, voedingsleer en menuleer. Ik kreeg werk in Zuid-Holland  als huishoudkundig voorlichter en gaf overal op het platteland kookcursussen en consumentenvoorlichting. Ik kan nog altijd elke dag genieten van een goede maaltijd en een mooi glas wijn.

Den Haag was heerlijk, maar Apeldoorn geeft rust en ruimte. Mijn man zei indertijd, ‘ik wil graag een huis, waar ik om heen kan lopen’ en dat kan in Apeldoorn voor een betaalbare prijs. In Apeldoorn vind je eigenlijk alles, natuur in de eerste plaats, cultuur (Orpheus biedt eigenlijk alles, maar ook Coda, Het Loo en de talloze kleine galerieën), sport (we golfen allebei op de Veluwse Golfclub) en een bloeiend verenigingsleven.

Vrije tijd / Zien & Doen

Orpheus

Ik kom graag, en door de Kleine Zaalkaart vaak (zo’n 30 keer per theaterseizoen), in Orpheus. Het gevarieerde aanbod van de schouwburg spreekt me erg aan. Muziek, toneel, cabaret, dans, ballet, maar ook de familievoorstellingen met de kleinkinderen. De goede sfeer in Orpheus zorgt ervoor dat elke avond een echt uitje is.

Churchillplein 1, Apeldoorn > www.orpheus.nl

Veluwse golfclub Hoog-Soeren

Gemiddeld tweemaal per week loop ik een rondje op de Veluwse golfclub in Hoog-Soeren. Er zijn weinig golfbanen in Nederland waar je zoveel vogels hoort en waar je zo kunt genieten van de rust en mooie omgeving.

Hoog Soeren 57, Apeldoorn > www.veluwsegolfclub.nl
Wonen / Kindvriendelijk wonen

Kinderboerderij Malkenschoten

De kinderboerderij Malkenschoten slaan we nooit over als de kleinkinderen bij ons zijn. We hebben zelfs voor allemaal een jaarkaart. Kleinschalig, vriendelijk personeel en voldoende variatie om het de kinderen naar de zin te maken.

Dubbelbeek 4, Apeldoorn > www.binky.nl
Vrije tijd / Zien & Doen

Museumwinkel van CODA

De Museumwinkel van CODA sla ik nooit over na het bezoeken van een tentoonstelling. Voor mij een favoriete plek om bijzondere cadeautjes aan te schaffen.

Vosselmanstraat 299, Apeldoorn > www.coda-apeldoorn.nl

Stad van de Apeldoorners

Ontdek ook wat voor Medea, Alien en Marianne ‘Gewoon in Apeldoorn’ betekent