Marianne

“Heerlijk in mijn eigen tuin naar de eekhoorntjes kijken”

Mijn naam is Marianne van Zijp. Ik ben 10 jaar geleden vanuit de Randstad naar Apeldoorn gekomen met als belangrijkste reden de zorg voor mijn ouders. Eenmaal hier neergestreken kwam ik erachter dat Apeldoorn niet alleen alle faciliteiten van een grote stad heeft maar, als bonus, ook nog eens heel veel ruimte en groen heeft.

Als geregistreerd Loopbaancoach bij jamesloopbaan ben ik betrokken bij veel sectorale plannen die ook Apeldoorn raken, denk aan alle faillissementen in de detailhandel bijvoorbeeld. Met loopbaansupport kan ik naast mensen gaan staan in hun zoektocht naar een nieuwe loopbaan.

De ontspannen manier waarop ik mijn vrije tijd kan doorbrengen vind ik het leukst aan Apeldoorn, ik hoef in het weekend niet meer de stad uit om te “onthaasten”. Ik stap op de fiets, ga rennen of roeien, of ik ga gewoon in mijn tuin naar de eekhoorntjes kijken, heerlijk en dat in mijn eigen stad. Bovendien is er iedere avond genoeg te beleven om ook dan, op de fiets, ergens wat te gaan ondernemen.

Vrije tijd

Paleispark

Mijn favoriete park is het Paleispark, ingang Pijnboomlaan. Hier kun je mij zeker twee keer in de week vinden, hardlopen door deze prachtige omgeving is fantastisch mooi. Heel bijzonder hoe dit park mij ieder seizoen weer weet te verrassen.

Koninklijk Park 1, Apeldoorn > www.kroondomeinhetloo.nl/
Vrije tijd

Apeldoornse Roeivereniging De Grift

Naast hardlopen is mijn favoriete sport roeien, bij de Apeldoornse Roeivereniging de Grift. Een fijne club met enthousiaste mensen die op vrijwillige basis roeiers opleiden om zelfstandig over het Kanaal te kunnen roeien. Veel leden hebben in hun studententijd geroeid en kunnen nu hun roeihart hier heerlijk ophalen!

Kanaal Zuid 130, Apeldoorn > www.arvdegrift.nl
Vrije tijd / Zien & Doen

Restaurant de Boschvijver

Een bijzondere plek, voor mij op loopafstand, voor een kop koffie, goede maaltijd of feest is Restaurant de Boschvijver. Prachtig gelegen in park Berg en Bos, verscholen tussen de bossen met uitzicht op de vijver.  In de zomer wordt in Berg en Bos ook veel georganiseerd zoals het openluchtfilmfestival waar ik graag heen ga.

J.C. Wilslaan 25, Apeldoorn > www.restaurantdeboschvijver.nl
Vrije tijd / Uitagenda

Midwinter Marathon

In de winter is voor mij de Midwinter Marathon, het oudste nog bestaande hardloopevenement van Nederland, ieder jaar weer een feestje. Ik heb met veel verschillende afstanden al meegedaan, prachtig parcours, langs mijn huis en door de prachtige bossen.

, Apeldoorn > www.midwintermarathon.nl

Stad van de Apeldoorners

Ontdek ook wat voor Medea, Alien en Eg ‘Gewoon in Apeldoorn’ betekent