Dennis

“Apeldoorn is een authentieke cultuurstad”

Mijn naam is Dennis Russchen. Ik werk overdag als jurist bij een toezichthouder in Amsterdam, en ’s avonds als gemeenteraadslid in Apeldoorn. In mijn vrije tijd ga ik graag naar het theater, omdat ik leuk vind om nieuwe theatergezelschappen, cabaretiers of artiesten te ontdekken. Ook houd ik erg van de natuur, dus vind je me vaak in de parken en bossen in en rondom Apeldoorn, of in mijn eigen tuin.

Wat wonen in Apeldoorn voor mij bijzonder maakt is dat er in onze ‘stad’ veel aandacht is voor cultuur. Bijvoorbeeld met het Orpheus-theater en het CODA-museum, waar een rijk aanbod is aan voorstellingen en tentoonstellingen. Daarnaast investeert Apeldoorn veel in film en muziek met het Gigant Podium en Filmtheater, waar dagelijks vele mooie films en bands te bewonderen zijn. Ook vind ik het mooi om te zien dat Apeldoorn zich toelegt op cultuurhistorie, bijvoorbeeld door oude gevels in de binnenstad in oude glorie te herstellen. Dit alles maakt Apeldoorn een authentieke cultuurstad waar veel te zien en te beleven valt!

Vrije tijd / Zien & Doen

Paleis het Loo

De tuinen en bossen bij Paleis het Loo: in deze prachtig onderhouden flora en fauna heb ik samen met mijn vrouw onze trouwfoto’s mogen maken.

Koninklijk Park 1, Apeldoorn > www.paleishetloo.nl
Vrije tijd / Binnenstad

Koffiehuis Schenkers

Koffiehuis Schenkers: in deze bijzondere koffietent, op een rustige plek midden in de binnenstad, schenken ze heerlijke koffie. Je kunt me hier vaak binnen vinden aan de koffietafel of ’s zomers buiten op het bijzondere terras.

Van Kinsbergenstraat 8, Apeldoorn > www.schenkersapeldoorn.nl
Vrije tijd / Zien & Doen

Veluwse Stoomtrein Maatschappij

De Veluwse Stoomtrein Maatschappij (VSM): met deze imposante en goed onderhouden stoomlocomotieven, die ’s zomers elk weekend rijden tussen Apeldoorn en Dieren, waan je je weer helemaal in vroegere tijden.

Dorpstraat 140, Beekbergen > www.stoomtrein.org
Vrije tijd / Zien & Doen

Restaurant De Echoput

Dit is één van de beste restaurants van Apeldoorn en gespecialiseerd in wild en wijn-spijs combinaties. De Echoput ligt in het grootste wildgebied van Nederland, het Kroondomein van Paleis het Loo. Beroemd is het gastronomische ‘Multi-sensorisch menu’, met verschillende heerlijke gerechten.

Amersfoortseweg 86, Hoog Soeren > www.echoput.nl

Stad van de Apeldoorners

Ontdek ook wat voor Medea, Alien en Marianne ‘Gewoon in Apeldoorn’ betekent