Carin

“Het meest bijzondere is natuurlijk toch onze ‘achtertuin’: de Veluwe”

Carin E.M. Reinders is directeur/bestuurder van CODA. Aan de Rijksuniversiteit Utrecht studeerde zij kunstgeschiedenis, daarna deed zij nog vele cursussen en opleidingen om haar werk beter te kunnen doen. ‘Een leven lang leren’ is waar Carin in gelooft. 

,,Wij wonen ruim 10 jaar in de mooiste wijk van Apeldoorn: De Parken. Ik vind het buitengewoon in Apeldoorn; prachtige huizen en mooie parken met vele interessante geschiedenissen. Jammer dat we dat monumentale letterlijk, alsof het een openlucht museum is, van klinkerstraten gaan voorzien. Ook gemeentelijke en rijksmonumenten moet je van een hedendaagse context blijven voorzien.

Het meest bijzondere is natuurlijk toch onze ‘achtertuin’: de Veluwe. Je kunt hier uren wandelen zonder andere mensen tegen te komen. In een dichtbevolkt land als Nederland is en blijft dat bijzonder.”

Het Prinsenpark

Dit is voor mij een belangrijke plek. Er staat een gedenksteen met een dichtregel van Ida Gerhardt die me altijd weer ontroert.”Nooit heb ik wat ons werd ontnomen zo bitter, bitter liefgehad”.

Het Prinsenpark, Apeldoorn >

Stad van de Apeldoorners

Ontdek ook wat voor Marianne, Eg en Simon ‘Gewoon in Apeldoorn’ betekent