Apeldoorn uitgeroepen tot Excellente Evenementenstad

Tijdens de uitreiking van de Nationale Evenementen Prijzen heeft Apeldoorn met vier andere steden in Nederland het predicaat Excellente Evenementenstad verworven.

Met deze eretitel krijgen zeer goed presterende steden de zichtbaarheid en waardering die ze verdienen, aldus de jury van de Nationale Evenementen Prijzen. De jury ziet Apeldoorn en de overige geselecteerden als inspirerende voorbeelden voor andere steden. Apeldoorn is blij met het predicaat en trots op de erkenning die het hiermee krijgt. We staan in de top 5 van evenementensteden in Nederland!

Een citaat uit het juryrapport: ,,Apeldoorn voert een consistent evenementenbeleid en zoekt hierbij naar een goede mix van evenementen als het gaat om comfortabel wonen, werken en recreëren. De stad kan rekenen op veel vrijwillige professionals die evenementen als de Giro d’Italia weten uit te bouwen tot brede publieksevenementen. Apeldoorn heeft zich in de afgelopen periode wederom als sportstad op de kaart gezet met het WK Beachvolleybal (Apeldoorn was één van de speelsteden) en de Giro d’Italia in Gelderland eerder dit jaar. Door het actieve evenementenbeleid, zorgt Apeldoorn ervoor dat er meer te beleven valt in én met de stad.”

Afgelopen jaar werden 550 publieksevenementen georganiseerd in Apeldoorn. In 2017 staan weer verschillende grote en kleine evenementen op stapel, zoals:

Bekijk ook de jaarkalender evenementen.

Meer nieuws.