De geur van vers gebakken oliebollen, prachtig versierde kerstbomen binnen én buiten en de hele dag kerstklassiekers op de radio: het is bijna kerst! En wat is er leuker dan er in de kerstvakantie lekker op uit te gaan in en rondom Apeldoorn? Wij zetten de zeven leukste uitjes voor je op een rijtje. 

Schaatsen op het Loo

15 december – 9 januari 2019

Zeg je kerstvakantie, dan zeg je schaatsen. Heb jij het schaatsen nog niet onder de knie? Geen probleem: met de zogenoemde pinguïn schaats je binnen no time de hele baan over. Ook geoefende schaatsers zijn natuurlijk van harte welkom. Ook fijn: schaatsen lenen is gratis! Voor de maten 20 t/m 28 zijn er verschuifbare dubbele ijzers, voor de maten 29 t/m 46 zijn er reguliere schaatsen. De tarieven en openingstijden van de schaatsbaan vind je hier.

Winterwandeling door Park Berg en Bos

Zondag 23 december

Sjaal om, muts op, handschoenen aan en gaan! Op zondag 23 december kun je met een IVN-gids mee op pad door de prachtige omgeving van Park Berg en Bos. Tijdens deze gratis winterwandeling leert de gids je alles over de natuur en historie van dit bekende stadspark. De wandeltocht start om 13.00 uur met koffie en thee en duurt ongeveer 1,5 uur. Eindpunt is StayOkay. Wil je mee? Vergeet je dan niet aan te melden. 

Kidstip: Musical ‘De kleine Zeemeermin’

Zondag 30 december 

Een ideale zondagmiddagbesteding voor het hele gezin: kom samen naar deze sprookjesachtige musical! Er is ook een sprookjesverkleedwedstrijd, dus trek je mooiste sprookjesoutfit aan naar het theater. En alsof de voorstelling alleen al niet bijzonder genoeg is, kun je na afloop ook de cast ontmoeten en met ze op de foto. Er is een show om 13.30 en om 16.00 uur. Meer informatie vind je hier.

Wintercircus in Apeldoorn

Zondag 24 t/m zaterdag 30 december 

Het is een heuse traditie in Apeldoorn: het wintercircus. En dit jaar is het wel heel bijzonder, want het is de 25e keer dat wintercircus Apeldoornhet circus hier in Apeldoorn neerstrijkt. Beleef van dichtbij de adembenemende acts op de vliegende trapeze, laat je aan het lachen maken door de clowns en wees getuige van een wandelende piramide van maar liefst 7 personen, hoog in de lucht… Meer informatie over de tijden en prijzen vind je hier.

Kinderrondleiding Jachthuis Sint Hubertus

Donderdag 27 december en donderdag 4 januari

Wist je dat jachthuis Sint Hubertus één van de belangrijkste gebouwen van Nederland is? Deze bijzondere plek is niet alleen voor volwassenen de moeite waard om te bezoeken, maar ook kinderen kijken hier hun ogen uit. Tijdens de speciale kinderrondleiding op donderdag 27 december en donderdag 4 januari horen ze alles over de geschiedenis van het jachthuis, de bekende familie Kröller-Müller en de legende van Hubertus. Dat enkele rondleiders laten zien hoe men zich in die tijd kleedde, maakt deze reis ‘terug in de tijd’ compleet. De tarieven en tijden van deze rondleiding vind je hier.

lichtjeswandeling KootwijkLichtjeswandeling Radio Kootwijk

Donderdag 27 december en vrijdag 28 december 

Bij daglicht is Radio Kootwijk en omgeving al een plaatje om te zien, maar in het donker is het helemaal betoverend! Daarom organiseert Staatsbosbeheer ook dit jaar de lichtjeswandeling bij Radio Kootwijk. Talloze lichtjes langs de vijf kilometer lange route wijzen je de weg. Dus trek warme kleren en goede schoenen aan en gun jezelf deze bijzondere ervaring. De wandeling is voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar. De inschrijvingen voor deze wandeling gaan hard, dus vergeet je niet op tijd in te schrijven.

Winters ritje met de stoomtrein

Woensdag 26 t/m vrijdag 28 december 2018  

Wil jij het Apeldoornse landschap eens op een andere manier ontdekken? Maak dan in deze kerstvakantie een ritje met de stoomtrein. Tijdens deze zogenoemde winterritten rijdt de stoomtrein op en neer tussen Apeldoorn, Beekbergen, Loenen en Eerbeek. Uiteraard kun je in de stationsrestauratie of in het nostalgische restauratierijtuig terecht voor een dampende kop chocolademelk, een glaasje Glüh­wein of iets anders lekkers. Alle informatie over de prijzen en vertrektijden vind je hier.