Aan het einde van het jaar blikken we vaak traditioneel terug op het afgelopen jaar. En wat mogen we als Apeldoorners trots zijn op alle mooie dingen die in onze stad gebeuren! Om die trots nog een beetje te versterken, maakten wij onderstaand lijstje met zeven redenen om trots te zijn op Apeldoorn. 

Prijzen!

Weet je het nog? In april kroonde een internationale vakjury Apeldoorn tot Bomenstad van Europa, oftewel ‘European city of trees.’ Een prachtige titel waar we als groene stad maar wat trots op zijn. Maar ‘we’ vergaarden dit jaar meer titels: zo namen de Apeldoornse hairstylisten van ‘Partners Hairstyling’ tijdens het jaarlijkse Global Zoom Even alle prijzen mee naar huis. Een unieke prestatie, want nog nooit eerder gingen alle prijzen naar één land. En wat dacht je van kinderpretpark Julianatoren, dat tijdens de Diamond ThemePark Awards werd uitgeroepen tot het beste kinderpark van de Benelux? 

Apeldoornse ondernemers in the picture

Award DrakenbootVan internationale ondernemingen zoals Centraal Beheer, Wittenborg University en Hollander Techniek tot ‘eerlijke winkels‘ en een eigen bierbrouwerij: Apeldoorn kent een grote diversiteit aan prachtige, creatieve bedrijven. Een keer per jaar komt een groot deel van die mooie ondernemingen samen tijdens de Apeldoorn Business Awards. Maar ook de rest van het jaar weten Apeldoornse ondernemers elkaar te vinden: zo was het eerste Buitengewoon Business-event met ongeveer elfhonderd bezoekers een groot succes. Ook de organisatie van het Apeldoorn=IT-congres kijkt tevreden terug op de editie van 2018.

Fusies & overnames

Dat Apeldoornse bedrijven hard aan de (inter)nationale weg timmeren, blijkt ook wel uit het ondernemersnieuws van de afgelopen maanden. Zo maakte het Apeldoornse Invest Online bekend dat ze is overgenomen door de Happy Horizon Groep en nam het Apeldoornse ‘Meeesters in IT’ de Nederlandse tak van BT Advise Staffing over.

Grote sportevenementen

royal polo paleis het looHet prestigieuze Royal Polo bij Paleis het Loo, diverse NK’s en natuurlijk het EK Beach van afgelopen zomer: Apeldoorn is met recht een sportieve stad te noemen. Zelfs op dit moment hebben ‘we’ wereldtoppers in huis, want op het NK Baanwielrennen in Omnisport strijden onder andere Jeffrey Hoogland, Elis Ligtlee en Kirsten Wild om de medailles.

Een bezoek aan Apeldoorn nóg aantrekkelijker maken

Als je regelmatig in de binnenstad komt, is het je vast opgevallen: vele gevels in het centrum zijn de afgelopen periode in ere hersteld. Dat bleef overigens niet onopgemerkt, want het Apeldoornse gevelfonds was zelfs in de race voor een prestigieuze Europese prijs voor cultureel erfgoed. Daarnaast krijgen het overdekte winkelcentrum Oranjerie, de Marktstraat en Paleis het Loo natuurlijk een grondige metamorfose. En wat te denken van het nieuwe Plein van de Stad, dat in 2020 op de schop gaat?

Er is altijd iets te doen

Wist je dat er het afgelopen jaar bijna 500 evenementen in Apeldoorn en omgeving plaatsvonden? Zo was het weer één groot stadsoasefeest op het Zwitsal tijdens Liberazione, beleefden we een heerlijk relaxte zomer mede dankzij het wekelijkse minifestival Stadsoase en haalden stoomtreinliefhebbers van heinde en verre hun hart op tijdens het jaarlijkse stoomtreinenfestival. Mooi toch?

Schitteren op nationale televisie

Van de avonturen van Nederlands bekendste muizen ‘Jul en Julia’ tot het wekelijkse item van Nationale Park De Hoge Veluwe in het tv-programma ‘De Grote Tuinverbouwing en natuurlijk de spraakmakende aflevering van ‘Burgemeester Undercover‘ waarin onze eigen burgemeester John Berends undercover ging in Apeldoorn Zuid: ook op tv liet Apeldoorn van zich horen en zien.

Natuurlijk is deze lijst niet compleet. Heb jij nog leuke aanvullingen? Laat het dan weten op onze Facebookpagina