Waar vind je kleding, cadeaus en alle andere dingen in Apeldoorn die je nodig hebt die gemaakt zijn onder goede omstandigheden voor mens en milieu? En waar drink je tussendoor een kopje verantwoorde koffie en eet je een lekker biologisch broodje? Op al die vragen geeft de Eerlijk Winkelen route Apeldoorn antwoord. Inmiddels zijn er ruim dertig ondernemers aangesloten bij Eerlijk Winkelen. Maar wie zijn ze en waar dromen ze van? Je leest ’t hier! 

Deze week: Arnold Schlundt Bodien, eigenaar van Simon Lévelt Apeldoorn.

Je hebt drie woorden om je zaak te omschrijven. Welke kies je?

Eerlijke Winkel Simon Lévelt“Verrassende koffie en thee.”

Waar ben je het meest trots op?

“We hebben deze zomer de winkel volledig verbouwd. De winkel is nu nog zichtbaarder en toegankelijk geworden. De klanten reageren er erg positief op. Qua duurzaamheid zijn we van de oude halogeenverlichting  overgegaan naar LED-verlichting. Dat levert meer en beter licht op én energiebesparing.”

Bij de term Eerlijk Winkelen denken mensen misschien niet gelijk aan hippe producten. Hoe zorg je ervoor dat jouw producten toch onder de aandacht komen van het grote publiek?

“We geven regelmatig achtergrondinformatie onze koffie en thee als het gaat om onder andere herkomst en bewerking. Dat gebeurt zowel via social media als in de winkel.”

koffie en thee bij Simon Lévelt ApeldoornWat is je droom voor Simon Lévelt Apeldoorn?

“Dat we nog meer mensen bewust kunnen laten genieten van heerlijke koffie en thee en bestaande klanten kunnen helpen bij hun persoonlijke smaakontwikkeling. En dat in een winkel, waar we onze klanten altijd centraal stellen.”

Zonder welk Eerlijk Winkelen-product ga je ’s ochtends de deur niet uit?

“Ik ga vaak de deur uit met een eerlijke Simon Lévelttas. Die is altijd gemaakt van gerecycled plastic.”

Waanzin Woensdag: een onmogelijk dilemma

Als variant op het bekende ‘Duivelse Dilemma’ leggen we de ondernemers ook een onmogelijke vraag voor. Uiteraard moéten ze kiezen. Aan Arnold vroegen we: je bezoekers verwelkomen met een kopje oploskoffie of het thee-assortiment in je winkel beperken tot alleen Earl-Grey thee.

Ik ben trots op de eigen oploskoffie van Simon Lévelt. Daar hebben we veel trouwe klanten voor en die oploskoffie is echt te doen. Die zet ik gerust mijn klanten voor!”