Wat krijg je als je vijf creatieve vrienden bij elkaar zet die wel van een feestje houden? Juist, een nieuw feest! Vanaf deze week kunnen Apeldoorners daarom elke tweede vrijdag van de maand hun weekend inluiden met TIV: Tisvrijdag. Wij geven je vijf redenen om het TIV-feest mee te vieren: 

Omdat ze een kei zijn in het organiseren van feestjes

feestNatuurlijk, een feestje organiseren kan iedereen, maar een kwalitatief goed feest neerzetten is toch echt wat anders. Deze vijf – Kim Steenbergen, Renée Krijgsman, Niels Verhoek, Robin van der Spek en Marie-Claire van den Akker – hebben ruime ervaring in het organiseren van events. Samen organiseerden ze al meer dan honderd! Daarnaast hebben ze allemaal hun eigen specialiteit: Renée en Robin zijn fotograaf, Kim en Marie-Claire zijn een kei op het gebied van tekstschrijven, marketing en communicatie en Niels werkt in de muziekbranche.

Omdat je leuke nieuwe contacten op kunt doen

Stel: je komt net in Apeldoorn wonen en kent nog bijna niemand. Hoe leg je dan makkelijk contact met mede-Apeldoorners? Door naar een echt Apeldoorns feest te komen! “Het is de uitgelezen mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen”, vertelt mede-organisator Renée Krijgsman. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je de hele avond alleen met je wijntje in de hand te staat, verzekert Krijgsman. “Vanuit het bestuur proberen we er altijd bij te zijn op TIV. Als we iemand zien die we nog niet kennen, stappen we daar vaak even op af.”

Omdat kwaliteit vooropstaat

Wat is een feestavond zonder goede muziek en lekkere hapjes en drankjes? “We vinden kwaliteit heel belangrijk”, legt Krijgsman uit. “Goede muziek, een leuke dj, maar ook lekkere hapjes en drankjes. Daarom vragen we ook een kleine entree van €5,00: zo waarborgen we de exclusiviteit.” De entreeprijs is overigens inclusief het welkomstdrankje.

Omdat je op de leukste plekjes komt

StatieWat is nou een beter vertrekpunt voor een nieuw feestje dan het Apeldoornse station? Het eerste TIV-feestje vindt daarom in stationsgebouw Statie plaats. Maar het bijzondere van dit nieuwe concept is dat het TIV-feest elke maand op een andere locatie plaatsvindt. Apeldoorn heeft tenslotte een heleboel mooie, bijzondere plekjes.

“Daarnaast kunnen de verschillende locaties zich op deze manier ook goed laten zien aan het Apeldoornse publiek en zich onderscheiden van andere gelegenheden”, weet Krijgsman. December is TIV dus in Statie, maar voor januari zijn de vijf creatievelingen ook al volop aan het plannen. “We hebben al een supergave locatie in gedachten”, verklapt Krijgsman. Wil je als eerste weten waar? Volg dan de Facebookpagina van TIV.

Omdat je je weekend niet beter kunt beginnen

Herken je dat? De hele week ben je druk bezig met alle ballen in de lucht houden en afspraken met die ene vriend of vriendin schieten er dan al gauw bij in. Met TIV kun je dat prima ondervangen, want de avond begint al om 19.00 uur. Zo heb je eerst fijn de tijd om bij te kletsen, om vervolgens rond een uur of tien samen de dansvloer op te gaan. Zeg nou zelf, één knalfeest per maand moet toch kunnen?