Veertig musea in één dag bezoeken gekkenwerk? Niet als je naar het Kröller-Müllermuseum gaat, want daar is tot en met zondag 3 februari de bijzondere tentoonstelling ‘Als kunst je lief is’ te bewonderen. Al ruim 100.000 mensen gingen je voor! 

Maar wat maakt deze tentoonstelling zo bijzonder? De samenstelling! Voor deze tentoonstelling zijn namelijk meer dan 80 populaire werken uit 40 verschillende musea in ons land samengebracht. Het bevat kunst in de breedste zin van het woord: van schilderijen tot sculpturen en van tekeningen tot foto’s. Het oudste werk is zelfs zo’n 3.000 jaar oud.

Vereniging Rembrandt

De tentoonstelling is een samenwerking tussen het Kröller-Müllermuseum en de Vereniging Rembrandt. Je kunt het zien als het verjaardagsfeestje van deze vereniging, want deze tentoonstelling laat een selectie zien van de werken die de afgelopen tien jaar met hun steun werden aangekocht. Alvast een tipje van de sluier zien? Kijk dan naar het filmpje hieronder.

Combineren met een wandeling in het Nationaal Park

En weet je wat zo fijn is? Dat het museum in het Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt. Dus als je er toch bent… kun je net zo goed genieten van het prachtige Veluwse landschap. Als je een ticket koopt, zit de entree voor het Park daarbij in. Kijk hier voor de verschillende opties.